19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları

Enver ALAS/İSTANBUL, () '19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' nedeniyle İstanbul Valiliği tarafından Harbiye Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda kutlama programı düzenlendi. Programa İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı...

19 Mayıs 2015 Salı 15:14
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları






Enver ALAS/İSTANBUL, () '19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' nedeniyle İstanbul Valiliği tarafından Harbiye Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda kutlama programı düzenlendi. Programa İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, İstanbul Gençlik Hizmetleri, Spor Müdürü İbrahim İlhami Koç, İstanbul'un çeşitli okullarından gelen öğrenciler katıldı.

FOLKLOR GÖSTERİLERİ İZLEYİCİLERDEN ALKIŞ ALDI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Aşık Veysel Güzel sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan koro tarafından 'Gençlik' ve 'İzmir Marşı' seslendirildi. Hüseyin Kalkavan Anadolu Lisesi Halk oyunu ekibi ile Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Kafkas Kartalları Gençlik ve Spor Merkezi tarafından folklor gösterileri gerçekleştirildi.
Program Sultanbeyli Belediyesi Spor Kulübü Genç Güreş Takımı sporcularının 'akrobasi ve jimnastik gösterileriyle devam etti.

"VATAN SEVGİSİNDEN İHLAM ALMIŞTIR"
Programda bir konuşan İbrahim İlhami Koç, "Gazi Mustafa Kemal'in 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkışı varlığımızı güçlendiren umutlarımızı canlandıran yolumuzu aydınlatan Cumhuriyet tarihimiz adına bir milattır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkenin içinde bulunduğu şartlar altında istiklal mücadelesini başlatmak yeni bir devletin kuruluşu yolunda ilk adımı atmak amacıyla yola çıkarken milletin bağımsızlık inancından ve vatan sevgisinden ilham almıştır" dedi.


DERECEYE GİRENLEN ÖDÜLLERİNİ ALDI
19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve ecdada mektuplar kategorilerinde dereceye girenlere hediyeleri verildi. 1. olanlar hediyelerini Vali Şahin, 2. olanlar Orgeneral Salih Zeki Çolak, 3.'ler ise Göksel Gümüşdağ'dan hediyelerini aldı. Kompozisyon dalında birinci olan Üsküdar Özel Biltek Lisesi öğrencisi Elif Çelikkaya ile şiir dalında birinci olan Gaziosmanpaşa Anadolu Lisesi öğrencisi Şule Pire eserlerini okudular.

VASİP ŞAHİN, "BİZ 19 MAYIS'LARI GÜNEŞ ALTINDA KUTLUYORDUK"
Programın ardından çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulunan Vasip Şahin, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'mızı tebrik ediyorum. Gençlerimiz çok güzel programlar hazırlamış. Gençlerimizin hazırladıkları şiirler, komposizyonlar, hissederek yazmışlar, bu nedenle hepsini tebrik ediyorum" diye konuştu. Bir basın mensubunun "Unutamadığız bir 19 Mayıs bayramınız var mı?" şeklindeki sorusuna Şahin, "Biz 19 Mayısları güneş altında kutluyorduk. Şimdi zannediyorum çocuklarımız daha rahat ortamlarda bayramlarını kutluyorlar. Hep birlikte neşe içinde bayramlarımızı eskiden olduğu gibi coşkuyla kutluyoruz" şeklinde yanıt verdi.

(FOTOĞRAF)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.