19 Mayıs yürüyüşü yapmak isteyen grupla polis arasında gerginlik

Oğuzhan KILIÇ/ KÜTAHYA, () - KÜTAHYA'da Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerinin düzenlediği, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yürüyüşüne katılanlarla,...

19 Mayıs 2015 Salı 19:13
19 Mayıs yürüyüşü yapmak isteyen grupla polis arasında gerginlik






Oğuzhan KILIÇ/ KÜTAHYA, () - KÜTAHYA'da Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerinin düzenlediği, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yürüyüşüne katılanlarla, polisler arasında gerginlik yaşandı. Polis, Valilik önündeki Atatürk Anıtı önüne gitmekte ısrar eden gruba copla müdahale etti.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın nedeniyle Kütahya'da TGB'liler ellerinde Türk Bayraklarıyla Cumhuriyet Caddesi'nde yürüyüş yaptı. Yürüyüşe yaklaşık 60 kişi katıldı. Çeşitli sloganlar atan gruptakiler iddialara göre polislere valilik karşısındaki vazo heykelinin önüne kadar yürüyüp, basın açıklaması yaptıktan sonra dağılacaklarını söyledi. Vazo heykelinin önüne gelen grup bu kez karşıdaki valilik binası önünde Atatürk Anıtı'na kadar yürümek istedi. Gruptakiler Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyacaklarını belirtti. Polisler, Valilik önünde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle akşam yapılacak olan konser nedeniyle işçilerin platform kurma çalışmalarının olduğunu söyleyerek grubun buraya gitmesine izin vermedi. Gruptakiler valilik önüne yürümekte ısrar edince polisler gruba coplarla müdahalede bulundu. Kısa süre yaşanan arbedede grupta bulunanlardan 2 kişi hafif şekilde yaralandı. Dağılan grup daha sonra Cumhuriyet Caddesi'nde toplanarak basın açıklaması yapıp polisin tutumuna tepki gösterdi. 


FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.