87 yaşında ilk kez geldiği Çanakkale'de Şafak Ayini'ni göremedi

ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 100'üncü yılı anma etkinlikleri kapsamında 24 Nisan'da Anzak Koyu'nda düzenlenen Şafak Ayini'ne katılacağı sırada fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede dalağı patladığı belirlenen 87 yaşındaki...

29 Nisan 2015 Çarşamba 15:44
87 yaşında ilk kez geldiği Çanakkale'de Şafak Ayini'ni göremedi






ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 100'üncü yılı anma etkinlikleri kapsamında 24 Nisan'da Anzak Koyu'nda düzenlenen Şafak Ayini'ne katılacağı sırada fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede dalağı patladığı belirlenen 87 yaşındaki Avustralyalı Derisley Peter Christie, tekrar sağlığına kavuştuğu için sevinçli, ancak törenlere katılamadığı için ise üzgün olduğunu söyledi.
Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yılı anma törenlerine katılmak için ilk kez Türkiye'ye gelen Avustralyalı Derisley Peter Christie, geçen 13 Nisan'da İstanbul'da kaldığı otelde ayağının kayması sonucu sol yanına düşüp, yaralandı. 13 gün boyunca bu şekilde gezen Avustralyalı Christie, geçen 24 Nisan'da Şafak Ayini'ne katılacağı sırada Gelibolu Yarımadası kontrol noktasında fenalaştı. Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Chrıstıe'nin buradaki muayenesinde otelde düştüğü sırada dalağının parçalandığı ortaya çıkınca, ameliyata alındı. Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Biçerer tarafından yapılan ameliyatın ardından 2 gün yoğun bakımda tutulan Chrıstıe sağlığına kavuştu.
Avustralyalı hastanın baygın halde hastaneye getirildiğini belirten Opr. Dr. Ahmet Biçerer, "İlk olarak dahiliye ve anestezi uzmanımız müdahale etti. Çekilen tomografi sonrası dalağının parçalandığı ortaya çıktı. Hemen ameliyata aldık. Dalağını aldık. Kendisi için hastanemizin tüm imkanlarını seferber ettik. Şu an durumu gayet iyi kalkıp, yürüyebiliyor" dedi.
Sağlığına kavuşmanın sevincini yaşayan Christie, Kara Savaşları'nın 100'üncü yılı anma törenlerini için Çanakkale'ye geldiğini belirtip, "Gelibolu Yarımadası'ndaki törenlere gitmek için ilk geçiş noktasını aşıp, ikinci noktaya ulaştığımda fenalaşıp, hastaneye kaldırıldım. Dünyada yaşanan savaşlar her zaman insan kayıplarıyla sonuçlanmıştır. Bu nedenle Çanakkale'de yaşanan savaşı da 'kötü' olarak tanımlıyorum" dedi. Christie, sağlığına kavuştuğu için sevinçli, törene katılamadığı için ise üzüntülü olduğunu da söyledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.