AB'den Suriye'ye ek yaptırım

AB, Esed rejiminin yeni endüstri ve enformasyon bakanlarını yaptırım listesine ekledi.

26 Şubat 2018 Pazartesi 18:10
AB'den Suriye'ye ek yaptırım






BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği'nin (AB), Esed rejiminin yeni göreve atadığı endüstri ve enformasyon bakanlarını mevcut yaptırım listesine aldığı bildirildi.

AB Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, Suriye'de yaşanan insanlık krizine destek verdikleri için rejim tarafından ocak ayında atanan Endüstri Bakanı Muhammed Mazin Ali Yusuf ve Enformasyon Bakanı İmad Abdullah Sara'ya yönelik kısıtlayıcı tedbirlerin alındığı belirtildi.

Son alınan kararla AB'nin, Suriye halkına yönelik şiddet içeren baskıdan sorumlu oldukları, rejimi destekledikleri veya rejimden fayda sağladıkları gerekçesiyle yaptırım uyguladığı kişi sayısı 257'ye ulaştı. AB aynı nedenlerle 67 şirketin de mal varlığını dondurdu.

Yaptırımların 1 Haziran'a kadar sürmesi bekleniyor.

Muhabir: Şerife Çetin



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.