Adana'daki TIR savcılarına tutuklama (5)

POLİSLER GÖZALTI İÇİN GELMİŞ HSYK’nın talebi üzerine Tarsus 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında yakalama kararı çıkarılan Adana Cumhuriyet eski Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık’ın akşam saatlerinde evine...

06 Mayıs 2015 Çarşamba 22:33
Adana'daki TIR savcılarına tutuklama (5)






POLİSLER GÖZALTI İÇİN GELMİŞ
HSYK’nın talebi üzerine Tarsus 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında yakalama kararı çıkarılan Adana Cumhuriyet eski Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık’ın akşam saatlerinde evine polis ekipleri gitti. Yakalama kararını gösteren polislere teslim olmayacağını belirten Bağrıyanık’ın bu sırada haberi alan Finike İlçesi’ndeki annesi Rabia Bağrıyanık ve kardeşleri de Antalya’ya geldi. Yapılan uygulamaya dikkati çeken Bağrıyanık, “Benim asıl neslim belli, yerim belli. Ben sadece hukuk ne dediyse onu yaptım. Ben terörist olsaydım, gerçekten suç işleseydim bana dokunamazlardı. Ben Finikeli çiftçi bir ailenin çocuğuyum. Bu haber basına çıktıktan sonra polis kapıya geliyor. Bu çok ayıp birşey. Ben yıllarca bu devlete savcılık yapmış biriyim. Eve sürekli ziyaretçiler geliyor, bir yandan da eşyalarımı topluyorum" dedi.
Bağrıyanık’ın eşi Süreyya Bağrıyanık, soruşturmaların olabileceğini belirterek, "Eşimin kanun kaçağı gösterilmesi, kapıya polis gönderilmesi ağrıma gitti” dedi.
Eski Başsavcıya destek olmak için Antalya Barosu’ndan avukat Oğuz Sarıçobanoğlu, Polat Balkan ve İnsan Hakları Kurulu Koordinatörü Lider Tanrıkulu Bağrıyanık’ın evine geldi. Telefonları susmayan Süleyman Bağrıyanık’ı gözaltına almak isteyen polis ekiplerinin bekleyişi sürüyor.  

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.