Adilcevaz'da Mursi'ye idam cezası verilmesi protesto edildi

Salih BEŞKARDEŞ/ADİLCEVAZ (Bitlis), () - BİTLİS’in Adilcevaz ilçesinde, Mısır'ın devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye idam cezası verilmesi, cuma namazı çıkışı yağmur altında protesto edildi. Memur-Sen üyesi bir grup cuma namazı...

22 Mayıs 2015 Cuma 14:26
Adilcevaz'da Mursi'ye idam cezası verilmesi protesto edildi






Salih BEŞKARDEŞ/ADİLCEVAZ (Bitlis), () - BİTLİS’in Adilcevaz ilçesinde, Mısır'ın devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye idam cezası verilmesi, cuma namazı çıkışı yağmur altında protesto edildi.
Memur-Sen üyesi bir grup cuma namazı sonrası Merkez Şerdefiye camisinde toplandı. Kalabalık Mısır’da darbeyle görevinden uzaklaştırılan devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında idam kararının verilmesini açıklamayla protesto etti. Eğitim Bir-Sen Adilcevaz Şubesi Basın Sözcüsü Ömer Kaya tarafından okunan açıklamada, "Mursi’nin ilkeli ve tavizsiz tutumu karşısında acziyet içerisine düşen darbeciler, bugün zulümlerini hiç kimseye anlatamazken, Batı’nın yaptığı şeyi sadece suskun kalmak ve zulme ortak olmaktır. Haksız ve hukuksuz kararlar karşısında suskun kalan Batı’nın ve emperyalizmin çirkin yüzü tekrar deşifre olmuştur" denildi.
Açıklamada, "Batının kuklası ve maşası konumunda olan Birleşmiş Milletler, İran, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, körfezin baronları ve tüm Ortadoğu ülkeleri bu zulme seyirci kalırlarsa insanlık onları affetmeyecektir. Memur Sen’in 800 bin gönüldaşı ve Adilcevaz halkı affetmeyecektir" ifadelerine de yer verildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.