'Aksa'ya 155 fanatik Yahudi İsrail polisi eşliğinde baskın düzenledi'

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Mescid-i Aksa'ya yaklaşık 155 fanatik Yahudi'nin İsrail polisi eşliğinde baskın düzenlediğini duyurdu.

18 Temmuz 2017 Salı 17:13
'Aksa'ya 155 fanatik Yahudi İsrail polisi eşliğinde baskın düzenledi'






KUDÜS (AA) - Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Mescid-i Aksa'ya yaklaşık 155 fanatik Yahudi'nin İsrail polisi eşliğinde baskın düzenlediğini bildirdi.

'İsrail Mescid-i Aksa'yı bölmeyi hedefliyor'Eski Kudüs 4 gündür abluka altındaİsrail polisi Aksa'nın kapılarına metal dedektörleri kurduFilistin hükümetinden İsrail yönetimine çağrıİsrail polisi Kudüs Müftüsü'nü gözaltına aldıFilistinliler Cuma namazını sokakta kıldı3 Filistinliyi öldüren İsrail polisi Mescid-i Aksa'yı kapattı

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, 155 kişiden oluşan fanatik Yahudi grubu ve 312 turistin İsrail polisi eşliğinde Aksa'ya baskın düzenlediği belirtildi.

Öte yandan Kudüs İslami Vakıflar İdaresi basın sorumlusu Firas Dibs, yaptığı açıklamada, İsrail polisinin herhangi bir gerekçe göstermeden Mescid-i Aksa itfaiye dairesinden Adnan Ebu Subeyh adlı itfaiyeciyi gözaltına aldığını belirtti.

Kudüs'te gerilim devam ediyor

İsrail'in Mescid-i Aksa'nın kapılarına metal arama dedektörlerini yerleştirmesinin 3. gününde Kudüs'te gerilim tırmanıyor.

Metal arama dedektörlerinden aranarak Harem-i Şerif'e girmeyi reddeden binlerce Filistinli bugün de sabah namazını Mescid-i Aksa'nın Aslanlı (El-Esbat) Kapısı'nda kıldı.

Dibs bu konuya dair açıklamasında vakıf görevlilerinin metal dedektörlerinden Mescid-i Aksa’ya girmeyi reddederek, Harem-i Şerif’in Meclis Kapısı'nda bekleyişlerini sürdürdüklerini ifade etti.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Başkanı Şeyh Azzam el-Hatib de gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bizim tavrımız açıktır. Biz de bu kutsal şehrin şeyhlerinin kararına bağlıyız. İslami ve ahlaki olarak kabul edilmesi mümkün olmayan bu metal dedektörlerinden geçerek Aksa'ya girmeyeceğiz." dedi.

Muhabir: Eshat Fırat

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.