Amanos Dağı eteklerinde 4 noktada aynı anda orman yangını çıktı

Ramazan ÇELİK/ HATAY, () - HATAY’ın merkez Antakya İlçesi Ballıöz ve Kisecik Mahalleleri yakını Amanos Dağları eteğinde orman yangını çıktı. 4 ayrı noktada aynı anda başlayan orman yangını söndürülmeye çalışılırken,...

13 Eylül 2015 Pazar 00:04
Amanos Dağı eteklerinde 4 noktada aynı anda orman yangını çıktı






Ramazan ÇELİK/ HATAY, () - HATAY’ın merkez Antakya İlçesi Ballıöz ve Kisecik Mahalleleri yakını Amanos Dağları eteğinde orman yangını çıktı. 4 ayrı noktada aynı anda başlayan orman yangını söndürülmeye çalışılırken, Kisecik Mahallesi’nde 4 ev tedbir amaçlı boşaltıldı.
Antakya İlçesi Ballıöz ve Kisecik Mahalleleri yakını Amanos Dağları eteğinde akşam saatlerinde başlayan yangın, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangına Antakya Orman İşletme Şefliği’ne ait ekipler ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Hatay'daki ekiplerin yanı sıra Adana, Gaziantep, Mersin, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye'den de arazöz ve yer ekiplerinin müdahalesiyle yangını söndürme çalışmaları devam ederken, tedbir amaçlı 4 ev boşaltıldı.
EKİPLER YANMAKTAN SON KURTULDU
Ballıöz kırsalında Antakya Orman İşletme Şefliği’ne bağlı ekipler yangına müdahale ederken, alevlerin bir anda yükselmesiyle yangının ortasında kaldı. Hatay Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli bir kişinin, alevlerden etkilenerek yaralandığı belirtildi. Gece havanın kararması nedeniyle alevlere havadan müdahale yapılamazken, söndürme çalışmaları karadan devam ediyor. 

FOTOĞRAFLI  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.