AMASYA VALİSİ ÇOMAKTEKİN: TARİHİ DOKUYA UYGUN BİNALAR YAPIYORUZ

Sinan HARMANCI/AMASYA,() - AMASYA'da İl Özel İdaresi İşhanı, protokol üyelerinin katıldığı bir törenle yıkıldı. Vali İbrahim Halil Çomaktekin, yapımı devam eden kent meydanı ve otopark için de, "Amasya'nın tanihi dokusuna uygun,...

16 Aralık 2014 Salı 13:01
AMASYA VALİSİ ÇOMAKTEKİN: TARİHİ DOKUYA UYGUN BİNALAR YAPIYORUZ






Sinan HARMANCI/AMASYA,() - AMASYA'da İl Özel İdaresi İşhanı, protokol üyelerinin katıldığı bir törenle yıkıldı. Vali İbrahim Halil Çomaktekin, yapımı devam eden kent meydanı ve otopark için de, "Amasya'nın tanihi dokusuna uygun, binalar yapıyoruz" dedi.
Amasya'da yapılan törenle İl Özel İdaresi İşhanı yıkıldı. Törene Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Ak Partili Cafer Özdemir, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Yıkım töreninde konuşan Vali İbrahim Halil Çomaktekin, "Ülkemiz ve Amasyamız için önemli bir risk var. Bu risk birinci derece deprem fay hattı üzerinde olmamızdır. Bu yüzden riskli binaları yıkıyor, güçlendirilmesi gereken binaları ise güçlendiriyoruz. Hepinizin bildiği gibi Amasya açık hava müzesi görünümünde bir şehir. Bu marka kente yakışan binaları da, bu yıkımlardan sonra yapma imkanı buluyoruz. Amasya bu şekilde tarihine uygun bir siluete kavuşacaktır. Özel İdare İşhanı’nın yıkılması ve yenilenmesi bu açıdan önemlidir. Projenin hayata geçmesi için belediyemiz, İl Özel İdaremiz ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüz büyük gayret sarf ettiler. Yıkımdan önce burada işyeri olan esnafımızı mağdur etmemeye özen gösterdik. Amasya'yı geçmişten günümüze taşımak için farklı çalışmalarımız devam ediyor. Valilik binamızı restore ediyoruz. 2015 yılında bu çalışma sona erecek ve Valiliğimiz daha güzel bir mekanda halkımıza hizmet verecektir" dedi.

Vali İbrahim Halil Çomaktekin törenden sonra yapımı devam eden kent meydanı ve otopark projesini gezerek, Belediye Başkanı Cafer Özdemir’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.