Amca oğlu cinayetine çifte müebbet istendi

Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - İZMİR'in Kemalpaşa İlçesi'ne bağlı Bağyurdu Mahallesi'nde çıkan tartışmada amcasının oğlu Mustafa Tokmak'ı kahvehanede otururken, tabancayla 8 el ateş edip öldürdüğü iddia edilen Ali Tokmak ile babası...

21 Mayıs 2015 Perşembe 14:27
Amca oğlu cinayetine çifte müebbet istendi






Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - İZMİR'in Kemalpaşa İlçesi'ne bağlı Bağyurdu Mahallesi'nde çıkan tartışmada amcasının oğlu Mustafa Tokmak'ı kahvehanede otururken, tabancayla 8 el ateş edip öldürdüğü iddia edilen Ali Tokmak ile babası Sebahattin Tokmak hakkında 'kasten öldürme, kasten öldürmeye azmettirme' suçlarından müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Davaya konu olan olay geçen yıl 18 Aralık'ta Kemalpaşa İlçesine bağlı Bağyurdu Mahallesi'ndeki kahvehanede meydana geldi. Mustafa Tokmak kahvehanenin önünde otururuken, yaya olarak gelen ve daha önceden aralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumet bulunan Ali Tokmak ruhsatsız tabancasını çıkartıp peş peşe ateş etti. Vücuduna sekiz kurşun isabet eden üç çocuk babası Mustafa Tokmak (33), kaldırıldığı Turgutlu Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Jandarma Ali Toprak (34) ile azmettirici olduğu belirtilen babası Sebahattin Toprak'i (59) gözaltına aldı. Jandarmada ifade veren Ali Toprak, “Bana küfür etti. O an kendimi kaybettim. Silahımı çıkartıp ateş ettim. Beni bu olayı yapmam için kimse azmettirmedi" dedi. Sebahattin Toprak ise “Aramızda husumet bulunmakta. Oğullarımı, cinayet için azmettirmedim. Tam aksine oğullarımı bu işten uzak tutmaya çalıştım. Ancak ruhsal sorunları bulunan oğlum Ali, bu olayı gerçekleştirmiş. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum“ dedi. Adliyeye sevkedilen baba oğul tutuklandı.
Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Göksel Er, iki sanığın müebbet hapis cezasına çarptırılmalarını istediği iddianameyi ağır ceza mahkemesine gönderdi. Savcı Er, iddianamede, ölen Mustafa Tokmak ile amcası olan Sebahhattin Toprak'ın arasında 2010 yılında, arazi anlaşmazlığı nedeniyle meydana gelen silahlı kavgadan dolayı husumet bulunduğunu, bu olayla ilgili davanın devam ettiğini belirtti. Olay günü süpheli Ali Toprak'ın, kahvehanede oturan amcasınının oğlu Mustafa Toprak'a silahını doğrultup sekiz el ateş ettitğini ve olay yerinden kaçtığını kaydetti. Savcı Göksel Er, şüpheli Sabahattin Toprak'ın oğullarına sürekli olarak 2010 yılında meydana gelen olayı kastdederek, “Kanım yerde kaldı, Mustafa'yı vurmadınız. Siz gidin vurun. Ben size cezaevinde bakarım, neden korkuyorsunuz" diye telkinde bulunduğunu, bunun tanıkların ifadeleri ile de tespit edildiğini öne sürdü. Sanıkların 'kasten öldürme ve azmettirme' suçlarından müebbet hapis cezasına çarptırılmalarını talep etti.
İki sanık önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkacak.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.