Ankara sağanak yağış etkili oluyor

Ankara yoğun yağan yağmurla sele teslim oldu. Başkent'in yetersiz altyapısı yarım saatlik yağmurla birlikte adeta çöktü.

28 Mayıs 2018 Pazartesi 16:35
 Ankara sağanak yağış etkili oluyor






 Ankara sağanak yağış etkili oluyor

   Ankara yoğun yağan yağmurla sele teslim oldu.Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayınladığı son dakika uyarısıyla birçok ili sağanak yağışa karşı uyardı ve yağışlar Ankara'yı etkilemeye başladı. Ankara 15 gün arayla ikinci kez sele teslim oldu. Melih Gökçek zamanında altyapıya yapılan yatırımlar kendisini gösterdi. Ankara'da birçok cadde sular altında kaldı. İşte Ankara'daki sele dair detaylar, Meteoroloji'nin uyarıları ve son hava durumu tahminleri...Meteoroloji’den yapılan son dakika açıklamasının ardından yağışlar yurdu etkilemeye başladı. Ankara’yı 15 gün aradan sonra yine sel aldı. Özellikle öğlen saatlerinden itibaren etkili olan yağışlar akşam saat 8’e kadar etkisini sürdürecek. Meteoroloji Ankara’nın yanında, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Tokat, Amasya, Çorum ve Denizli’yi de uyardı.  

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Ankara için ‘'Dikkat.. Ani yağış'' uyarısının ardından 15 dakika süreyle yağan sağanak yağış dolu ile birlikte geldi ve birçok semtte su baskınları yaşandı. Birçok ev ve işyeri suyla dolarken, alt geçitlerde de yine araçlar mahsur kaldı. Sağanak yağış Çankaya ve Mamak İlçelerinde etkili olurken, cevize yakın büyüklükte dolu da yağdı. Maliye Bakanlığının TBMM karşısında bulunan binasını da su bastı.Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara'da 15 dakika süren kuvvetli yağış sırasında metrekareye 21-50 kg yağmur düştüğünü açıkladı. Yağış ve sonrasında göle dönen caddelerde araçlar güçlükle ilerlerken bazı alt geçitlerde mahsur kalanlar oldu.Meteoroloji tarafından Ankara’ya yapılan son dakika uyarısı şu şekilde; Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden sonra Ankara'da yerel olarak kuvvetli (21-50kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Sözcü

Son Güncelleme: 28.05.2018 15:14
Anahtar Kelimeler:
AnkaraYağmurYoğun Yağan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.