Antalya'da 19 Mayıs coşkusu

Mustafa KOZAK- İbrahim LALELİ/ANTALYA, () - ANTALYA'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Karaalioğlu Parkı'nda kutlandı. Törende 19 okuldan 1919 öğrencinin oluşturduğu halk oyunları ekibi gösteri yaptı. 19 Mayıs Atatürk'ü...

19 Mayıs 2015 Salı 13:48
Antalya'da 19 Mayıs coşkusu






Mustafa KOZAK- İbrahim LALELİ/ANTALYA, () - ANTALYA'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Karaalioğlu Parkı'nda kutlandı. Törende 19 okuldan 1919 öğrencinin oluşturduğu halk oyunları ekibi gösteri yaptı.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal'ın yanı sıra siyase parti temsilcileri ve vatandaşların katıldığı törenler, Karaalioğlu Parkı'nda devam etti. Etkinliklere Antalya Valisi Muammer Türker, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel, eşi Ebru Türel ile 6 yaşındaki oğlu Akın da katıldı. Akın törende annesinin koltuğuna oturup kalkmayınca protokolde ona da yer açıldı. CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar bir koltuk yana geçerek Akın için yer açtı.
Cumhuriyetin gençlere emanet edildiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, "Güçlü Türkiye'nin teminatı gençlerdir" dedi.
Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkışını canlandıran öğrencilerin gösterisinin ardından, kutlamalar kapsamında Muratpaşa Spor Lisesi ritim grubunun mini konseri ve spor etkinlikleri gerçekleştirildi.
MİRADORDA ŞOVLAR

Folklor Müzik ve Gençlik Kulübü'nün gerçekleştirdiği 11'inci Uluslararası Gençlik Festivali'ne 15 ülkeden katılan gençlerin dans gösterileri ilgi odağı oldu. Törende 22 yaşındaki Oğuz Yardımcı'nın bisiklet gösterisi ise nefesleri kesti.
19 okuldan 1919 öğrenciden oluşan halk oyunları ekibi de törende yer aldı. Kutlamalarda Atatürk Zeybek oynarken de tasvir edildi. Sınırlı sayıda vatandaşın katıldığı tören sonunda Vali Türker, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Can ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sahneye çıkıp öğrencilere teşekkür etti.
TİŞÖRTLERDEKİ YAZI
Diğer yandan 19 Mayıs için Büyükşehir Belediyesi, Türk bayraklı üç bin tişört ve şapka diktirip çocuklara dağıttı. Çocuklar da kutlamalara belediyenin dağıttığı tişört ve şapkalarını giyerek katıldı. Tişörtlerin bir kolunda 'Antalya Büyükşehir Belediyesi', diğer kolunda da 'Menderes Türel Antalya'ya iyi gelecek' yazısı dikkati çekti. Öğrencilerden bazıları, ay yıldızlı bayrağın olduğu tişörtlerde 'Menderes Türel Antalya'ya iyi gelecek' yazısının olmasını eleştirdi.
19 Mayıs'ta 3 bin tişört dağıtarak bayramı kutlamanın onurunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Türel, "İçinde hiçbir siyasi mesaj içermeyen, geleceğe umutla bakan bir slogan" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.