Aras Kargo Türkiye’nin kıyılarını temizliyor

- Aras Kargo’nun doğayı koruma vizyonu doğrultusunda 2014’te oluşturduğu “Doğa Dostu Araslar” platformu, Deniz Temiz Derneği iş birliğiyle iki yıldır Türkiye’nin kıyılarını temizliyor - Aras Kargo Genel Müdürü Hikmet Bulduk: - "Yok oluşun önüne bir an önce geçmek için hem bizim gibi özel şirketlere hem devlet kurumlarına ve bireylere önemli görevler düşüyor"

08 Kasım 2017 Çarşamba 17:50
Aras Kargo Türkiye’nin kıyılarını temizliyor






İSTANBUL (AA) - Aras Kargo’nun doğayı koruma vizyonu doğrultusunda 2014’te oluşturduğu "Doğa Dostu Araslar" platformu, Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) iş birliğiyle iki yıldır Türkiye’nin kıyılarını temizliyor.

Aras Kargo açıklamasına göre, şirket, gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla çevre dostu ürünler ve doğaya saygılı iş süreçleri geliştirmeye devam ediyor. Toplam 825 şube, 29 transfer merkezi, 4 binden fazla araç ve 12 bin çalışanıyla Türkiye’nin en geniş dağıtım ağına sahip kargo şirketi olarak hizmet veren Aras Kargo, çevreci uygulamalarıyla da birçok şirkete örnek olacak projelere imza atıyor.

Aras Kargo, bu vizyon doğrultusunda çalışanlarından oluşturduğu Doğa Dostu Araslar platformu ile Türkiye’nin kıyılarını temizliyor. TURMEPA ile birlikte yürütülen çalışma kapsamında 2016 yılında İstanbul Kınalıada, Samsun Atakent, İzmir Çiğli ve Fethiye kıyılarını temizleyen “Doğa Dostu Araslar”, 2017 senesinde de İstanbul Büyükada, Trabzon, Van Gölü ve Bodrum kıyılarını temizledi. 2 senede 500 Aras Kargo çalışanı ve aileleri, toplam 8 farklı su havzasında 977 kilogram plastik, 488 kilogram cam, 263 kilogram metal ve 80 kilogram kağıt olmak üzere denizlere telafisi imkansız zararlar verecek toplam 2 ton atık topladı.

- 2017’nin son kıyı temizliği Bodrum’da gerçekleştirildi

TURMEPA iş birliği ile hayata geçirilen projede, Aras Kargo çalışanları 2017’nin son kıyı temizliğini Bodrum’da gerçekleştirdi. Bodrum Gümbet Limanı’ndan 579 kilogram plastik, 174 kilogram cam, 176 kilogram metal ve 33 kilogram kağıttan oluşan 1 ton atık, Bodrum Belediye’sine teslim edilerek geri dönüşüme gönderildi.

Bodrum’da yapılan kıyı temizliğine katılan Aras Kargo Genel Müdürü Hikmet Nuri Bulduk, "Yapılan araştırmalar, insanoğlunun doğa tahribatı neticesinde yakın gelecekte “yuvamız”ın büyük tehlikelerle karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Bu yok oluşun önüne bir an önce geçmek için hem bizim gibi özel şirketlere hem devlet kurumlarına ve bireylere önemli görevler düşüyor." ifadelerini kullandı.


- "Denizlerimizi 2 ton atıktan kurtarmış olduk"


Aras Kargo olarak bu sorumluluğu büyük bir özenle taşıdıklarını ve çevreci uygulamalar konusunda önemli bir yol kat ettiklerini dile getiren Bulduk, şunları kaydetti:

"TURMEPA ile üç yıl önce başlattığımız proje kapsamında, çalışma arkadaşlarımızla el ele verdik ve son 2 yıldır Türkiye kıyılarını temizlemeye başladık. İstanbul, Samsun, İzmir, Fethiye, Trabzon ve Van gerçekleştirdiğimiz kıyı temizliklerinde son durağımız da Bodrum oldu.

Doğa Dostu Araslar’ın aileleriyle katıldığı ve büyük bir özenle gerçekleştirdiği kıyı temizliklerinde, şimdiye kadar denizlerimizi 2 ton atıktan kurtarmış olduk. Bunun yanı sıra 2015 yılında yaş aralığı 8-12 olan 52 'Minik Aras', TURMEPA’nın Nakkaştepe’deki merkezinde bulunan Sualtı Atık Sergisi’ni gezip Eğitim Atölyesi’nde deniz ve çevre koruma eğitimi aldı. Bu çalışmalarımızla hem doğaya karşı görevimizi yerine getirmeyi hem de bu konuda farkındalık oluşturmayı çok önemsiyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.