Aras Nehri'nde renk cümbüşü

Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt köyünden geçen Aras Nehri etrafındaki ağaçlar, yapraklarının sonbaharla birlikte sarı, yeşil ve kızıl renklere bürünmesiyle görsel şölen meydana getirdi.

02 Kasım 2017 Perşembe 14:58
Aras Nehri'nde renk cümbüşü






KARS (AA) - Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt köyünden geçen Aras Nehri etrafındaki ağaçlar, yapraklarının sonbaharla birlikte sarı, yeşil ve kızıl renklere bürünmesiyle görsel şölen meydana getirdi.

Birçok kuş türüne üreme ve barınma imkanı sunan, kefal, yayın gibi balıkların yaşadığı nehrin iki yanında yetişen söğüt, kavak, kayın ağaçları renk cümbüşüyle kartpostallık manzaralar oluşturdu.

Amatör fotoğrafçı ve dağcı Zakir Akın, Aras Nehri'nin sonbaharda değişen renkleriyle farklı bir güzelliğe sahne olduğunu belirterek, "Sarı, yeşil renklerin bütün tonlarını görmek mümkün. Stres atmak ve fotoğraf çekmek için buraya geliyoruz. Kışın Aras'ın büyük bölümü buzla kaplanıyor. Balıkçılar buzları kırıp balık avlıyorlar. Yani her mevsim ayrı güzelliğe bürünüyor." dedi.

Muhabir: Hüseyin Demirci

Anahtar Kelimeler:
TürkiyeKarsSonbaharARAS
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.