Arkadaşlarıyla yaralı bulup, tedavi ettirdiği köpeği sahiplendi

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde otomobil çarpması sonucu yaralanan köpeği, aralarında para toplayıp veterinere götüren çocuklardan 10 yaşındaki Elif Eren, tedavisi tamamlandıktan sonra sahiplendi. Sandıklı'da otomobil çarpan...

13 Temmuz 2015 Pazartesi 10:12
Arkadaşlarıyla yaralı bulup, tedavi ettirdiği köpeği sahiplendi






AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde otomobil çarpması sonucu yaralanan köpeği, aralarında para toplayıp veterinere götüren çocuklardan 10 yaşındaki Elif Eren, tedavisi tamamlandıktan sonra sahiplendi.
Sandıklı'da otomobil çarpan sokak köpeği, sol ön ayağından yaralandı. Yaralı köpek, 22 Nisan'da Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri tarafından bulundu. Okulda yürütülen 'Yardımseverlik Projesi' kapsamında oluşturulan 'Hayvanları Koruma Grubu' üyesi 4'üncü sınıf öğrencileri 10 yaşındaki Elif Eren, Yusuf Can Öztürk, Ayşe Nur Yaman ve Aylin Yaman ile 1'inci sınıf öğrenci 7 yaşındaki Alparslan Eren, harçlıklarından topladıkları paralarla yaralı köpeği tedavi ettirmek için veterinere götürdü. Çocukların davranışından etkilenen Ata Veteriner Kliniği yetkilileri, köpeğin tedavi masraflarını üstlendi.
EVİN BAHÇESİNDE BAKIYOR
Çocukların 'Tarçın' adını verdiği köpeğin tedavisi tamamlanırken, ayağındaki yara kapandı ve tüm aşıları yapıldı. Ameliyatla kısırlaştırılan Tarçın'ı sokağa bırakmak istemeyen Elif Eren, ailesinin de izniyle köpeği sahiplendi. Evin bahçesinde kullanılmayan kömürlüğü ailesinin de yardımıyla Tarçın için düzenleyen Elif, burada köpeğiyle vakit geçirirken, diğer arkadaşları da zaman zaman gelerek onu yalnız bırakmıyor.
"BİRBİRİMİZE ALIŞTIK"
Okulda oluşturdukları Hayvan Koruma Grubu'ndaki arkadaşlarıyla sokaktaki hayvanlara yem bırakırken Tarçın'ı gördüklerini anlatan Elif Eren, "Ayağı yaralı olduğu için veterinere götürdük. İyileşene kadar bizim bahçede kaldı. Bu zaman içinde Tarçın bize, biz de Tarçın'a alıştık. Ondan kopamadık. Onu bırakmak istemedik. Bundan sonra Tarçın bizim köpeğimiz. Ona bakacağız" dedi.
"HAYVAN DOSTU KAZANDIK"
Veteriner Hekim Öztekin Ural da, öğrencilerinin köpeği kendilerine getirdiğinde sol ön bacağında açık yara oluştuğunu söyledi. Ural, "Öğrencilerimizin bu duyarlı davranışından dolayı köpeğin tedavi masraflarını üstlendik. Bu yaranın tedavisini yaptık. 1 ay içersinde yara olan yer kapandı. İyileştikten sonra ameliyatla kısırlaştırdık. Kuduz aşısını yaptık, parazit haplarını kullandırdık. Köpeği iyileştiğinde doğaya salmaya karar vermiştik. Fakat Elif bu köpeğin bakımını üstlendi. Bundan sonra köpek Elif'in oldu. Köpeğe o bakacak. Bir hayvan dostu kazanmış olduk" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.