'Astsubaylık sınavına girince dejavu oldum'

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Afyonkarahisar'da hazırlanan iddianamede ifadesine yer verilen tutuksuz sanık Y.T, "Astsubaylık sınavına girince dejavu oldum çünkü gösterilen soruların aynılarını sınavda gördüm." dedi.

15 Aralık 2017 Cuma 16:17
'Astsubaylık sınavına girince dejavu oldum'






AFYONKARAHİSAR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, Afyonkarahisar'daki yapılanmasına yönelik 4'ü tutuklu 6 sanık hakkında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianame 226 sayfadan oluşuyor.

İddianamede ifadesine yer verilen tutuksuz sanık Y.T, askeri okul sınavına hazırlandığı sırada, bir örgüt üyesiyle buluştukları evde kendilerine sınav sorularının verildiğini anlattı.

Örgüt üyesinin, Kur'an-ı Kerim'e el bastırdıktan sonra dizüstü bilgisayarı açarak soruları gösterdiğini belirten Y.T, şöyle devam etti:

"Bize, 'burada yaşanan her şey burada kalacak, odadan çıktıktan sonra unutacaksınız. Sorulara iyice bakın, ezberleyin' dedi. Bir saate yakın sorulara baktık. Bu olaydan bir hafta sonra, 2013 yılı nisan ayında Afyon Kocatepe Üniversitesinde astsubaylık sınavına girdim. Astsubaylık sınava girince dejavu oldum, çünkü laptopta gösterilen soruların aynılarını sınavda da gördüm. Öğrenci evinde bize laptoptan gösterilen soruların, astsubaylık sınav soruları olduğunu anladım. Tüm elemeleri geçtikten sonra 2013 Ağustos ayında Ankara'da Jandarma Okullar Eğitim Komutanlığında eğitime başladık."

"Laptopdan soruları ezberledik"

Tutuklu sanık Abdulkadir T. ise ifadesinde, daha önce astsubaylık sınavlarına girip kazanamadığını, arkadaşı Y.T. ile tekrar sınava hazırlanmaya karar verdiklerini anlattı.

Bu sırada "Malik" kod adlı örgüt üyesinin kendilerini bir öğrenci evine götürdüğünü ifade eden Abdulkadir T, "Malik odadan ayrıldıktan sonra başka biri girerek, 'size sınav sorularını vereceğim ama kimseye vermeyeceğinize dair Kur'an'a el basarak yemin edeceksiniz' dedi. Laptopdan soruları ezberledik. 2013 yılında hem sınavda hem de mülakatta başarılı olduk." ifadelerini kullandı.

Tanık Muhammed Ö. de 2009 yılında askeri okulların yazılı sınav sorularının örgüt üyelerince kendisine verildiğini aktardı.

Muhammed Ö, şunları kaydetti:

"Askeri sınavlara bir iki hafta kala Yakup K, A4 kağıdına fotokopi çekilmiş 200 sorunun bulunduğu testleri bize verdi. 'Askeri lise sınav soruları bunların içerisinden çıkacak' dedi. 26 Nisan 2009'da Afyon Kocatepe Üniversitesi kampüsünde sınava girdik. Bize verdiği soruların çoğunun tıpa tıp aynı veya benzer olduğunu gördüm. Sınavda 91 puan aldım. Sınava girerken, Yakup K'nin verdiği soruların çıkacağını zannetmiyordum, çalışmamız için verilmiş diğer sorular gibi sanıyordum. Sınava girdiğimde, sınav sorularını çaldığını anladım. Sınavdan sonra, 'bize verdiğiniz soruların aynısı çıktı' deyince, Yakup K, 'mübarek abiler istihareye yattı ve soruları rüyalarında tespit etti. Bu işin hikmetini fazla araştırma' dedi."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.