Avcılar’daki ‘Çanakkale Destanı Platosu’nda tarih dersi

ÇANAKKALE Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü nedeniyle İstanbul Avcılar’da açılan Çanakkale Savaşı direniş öyküsünü canlandıran “Çanakkale Destanı Platosu” ilçedeki öğrencilerle doldu. Barış Manço Kültür...

20 Mart 2015 Cuma 15:15
Avcılar’daki ‘Çanakkale Destanı Platosu’nda tarih dersi






ÇANAKKALE Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü nedeniyle İstanbul Avcılar’da açılan Çanakkale Savaşı direniş öyküsünü canlandıran “Çanakkale Destanı Platosu” ilçedeki öğrencilerle doldu.
Barış Manço Kültür Merkezi’nin arkasındaki Kültür Park’ta Avcılar Belediyesi tarafından kurulan 'Çanakkale Destanı Platosu'nda temsili Çanakkale Şehitlik Anıtı, sargı yeri, savaşta kullanılan savaş aletleri, 57. Alay Şehitliği ve anıtı, Seyit onbaşı ve topu, karavana çadırı, cephede yaralanan askerlerin tedavi edildiği çadır ve temsili şehit mezarları yer aldı. Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Kaymakam Hulusi Doğan ve Milli Eğitim Müdürü Emin Engin'in açılışını yaptığı Çanakkale Destanı Platosu, gün boyu çeşitli okullardan öğretmenleri ile gelen öğrencilerle doldu. Son olarak Ambarlı İlkokulu’ndan 3’üncü sınıf öğrencileri Gülhan Ay, Çanakkale Savaşı’nı ve cephede savaşan askerlerin o günkü koşullarını temsili şehitlik ve silah, cephanelerin yanı sıra o günkü koşulları yansıtan malzemelerle tanıttı. Çanakkale Destanı Platosu Pazar akşamına kadar açık tutulacak.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.