Avukat Günizi Dizdar: A'dan Z'ye Bütün Sorumluların Hesap Vermesi Gerekir

Arzu KAYA / İSTANBUL, () Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz Davası'yla ilgili verdiği "Hak ihlali" kararının ardından aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Oramiral Özden Örnek, emekli...

04 Kasım 2014 Salı 13:16
Avukat Günizi Dizdar: A'dan Z'ye Bütün Sorumluların Hesap Vermesi Gerekir






Arzu KAYA / İSTANBUL, () Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz Davası'yla ilgili verdiği "Hak ihlali" kararının ardından aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı ve emekli Albay Dursun Çiçek'in de bulunduğu 236 tutuksuz sanığın yargılandığı davaya 1 saat ara verildi.
"SİZ BU DOSYA İLE BİR ENKAZ DEVRALDINIZ"

Dün dinlenilen tanıkların ardından sanıklar ve avukatları, tanık beyanlarına ve mahkeme heyeti tarafından oluşturulan dijital delilleri inceleyecek bilirkişi listesine karşı beyan ve taleplerde bulundu. Bir kısım sanığın avukatı Günizi Dizdar taleplerini ilettiği mahkeme heyetine, "Siz bu dosya ile bir enkaz devraldınız. Bu dava ile onların onurlarına bir şey olmadı ama çok sıkıntılı zamanlar geçirmelerine neden oldu. Bu adi bir iftiradır. Bu davada sizlerin sayesinde bir aklanma olacaktır. Hiç yaşanmaması gereken sürecin bir aklanması olacaktır. A'dan Z'ye bütün sorumluların hesap vermesi gerekir. Tanıkların söylediklerini de kabul ediyoruz" dedi.
Diğer sanık avukatları da bilirkişi listesindeki isimleri tanımadıklarını ifade etti. Mahkeme heyeti duruşmaya 13.45'e kadar öğle arası verdi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.