Avukata görevi başında saldırı davası başladı

Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - İZMİR Barosu avukatlarından Sertaç Sakallı'yı haciz işlemi sırasında dövüp, hakaret ettikleri iddiasıyla 1'i tutuklu 4 sanığın 12'şer yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Tutukluluğunun...

22 Mayıs 2015 Cuma 13:16
Avukata görevi başında saldırı davası başladı






Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - İZMİR Barosu avukatlarından Sertaç Sakallı'yı haciz işlemi sırasında dövüp, hakaret ettikleri iddiasıyla 1'i tutuklu 4 sanığın 12'şer yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Tutukluluğunun devamına karar verilen sanık Adem A., suçlamaları reddetti.
Olay, geçen 5 Mart'ta Bornova Altındağ'da meydana geldi. Avukat Sertaç Sakallı, müvekiline borcu olan market işletmecisi Adem S.'ye icra takibi başlattı. Olay günü, haciz memuru Tugay Yunus Karakuş ile sanığın işyerine giden Sakallı, borcun ödenmesini istedi, aksi halde haciz işlemi yapacağını söyledi. Çıkan tartışmanın büyümesi üzerine haciz memuru Karakuş olay yerinden ayrılırken; Adem A. ve çalışanları Kemalettin G., Vedat Y. ve Celal K., iddiaya göre avukat Sertaç Sakallı'yı, "Seni gebertiriz" diye tehdit edip dövdü. Sakallı'yı bir araca bindirip götüren sanıkların, “Bizden şikayetçi olursan seni öldürürüz" diyerek tehditlerini sürdürdükleri iddia edildi. Sakallı ise sanıklardan şikayetçi oldu. Gözaltına alınan sanıklardan işyeri sahibi Adem A. tutuklanırken, diğer 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Sanıklar hakkında 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde, cebir, tehdit veya hile kullanarak hürriyetinden yoksun kılma, görevi yaptırmamak için direnme ve hakaret suçlarından 12'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. İlk duruşmaya, tutuklu yargılanan Adem A., tutksuz sanıklar Kemalettin G., Vedat Y. ve Celal K., avukatları, müşteki avukat Sertaç Sakallı, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, yönetim kurulu üyeleri ve diğer müşteki Tugay Yunus Karakuş katıldı. Sanık yakınlarının kalabalık gelidği duruşma için polis geniş güvenlik önlemi aldı.
SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Duruşmada ifade veren tutuklu sanık Adem A., suçlamaları kabul etmedi. Adem A., olay günü saat 12.00 sıralarında marketin önüne bir icra aracınının geldiğini gördüğünü, araçtan inen avukat Sertaç Sakallı'nın bir cips alıp parasını verdiğini, ardından da yanına gelip “Ben avukatım" dediğini, hangi firmanın avukatı olduğunu sorduğunu, ardından markette bulunan odaya geçip konuştukların söyledi. Adem A., "Borcumu ödemek için bana birkaç saat müsaade etmesini söyledim. Ardından asıl alacaklı olan kişiyle gidip görüştüm. Aramızda haricen anlaştık. Akşam kendisine olan tüm borcumu ödeyecektim. Alacaklı kişi benim yanımda avukatı arayıp, vekalet ücretini ödeyeceğini ve haciz işlemini durdurmasını söyledi. İşyerine geri geldiğimde avukatın benim masamda bilgisayarın başında oturduğunu gördüm. Neden gitmediğini sordum. Bana, '27 bin lirayı almadan bir yere gitmem' diye cevap verdi. Aramızda tartışma çıktı. Kendisine 'siz tefeci misiniz' dedim. O da 'evet biz resmi tefeciyiz var mı bir diyeceğin?' diye cevap verdi. Birbirimize karşılıklı vurmaya başladık. Kesinlikle müştekiyi zorla alıkoymadım. Kendisine yönelik olarak direnme ve hakarette de bulunmadım. Karşılıklı olarak birbirimize vurduğumuz doğrudur. 80 gündür bu olaydan dolayı içeride bulunuyorum, mağdurum, tahliyemi istiyorum" dedi. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.

AVUKAT: BAĞIRDIM, KİMSE YARDIMA GELMEDİ
Avukat Sertaç Sakallı ise sanıklardan şikayetçi olduğunu belirtip, “Haciz işlemi için işyerine gittik. İşyeri sahibi alacaklı kişiyle telefonla konuşup, bir iki saate kadar borcu ödeyeceğini söyledi. Süre istedi. Biz de icra memuru ile birlikte yemek yemek için oradan ayrıldık. Öğleden sonra gittiğimizde Adem A. orada yoktu. Ofis bölümüne geçip beklemeye başladım. Bu sırada Adem A. gelip, 'çıkın gidin size para ödemeyeciğim, alacaklıya ödeyeceğim, biz alacaklı ile anlaştık' dedi. Alacaklı ile telefonla görüştüm, bana hacizi bırak ya da devam et şeklinde bir talimat vermedi. Çalıştığım büronun avukatını aradım, haciz işlemini yapmamı söyledi. Adem A., birden üzerime saldırıp, vurmaya başladı. Ben de duvara yaslanıp kendimi yumruklardan korumaya çalıştım. İcra memurunun kaçtığını gördüm. Kravatımı boynuma dolayıp, beni yukarı doğru kaldırdılar. Beni bu şekilde dışarı atacaklarını düşündüm. Arabaya bindirmeye çalıştılar. Ben de yardım için bağırdım. Ama kimse gelip yardım etmedi. Araçta da beni dövmeye devam ettiler. Çeki istediler. Çekin icra dairesinde olduğunu söyledim. Nasıl alacaklarını sordular. Kaynaklar'da aracı durdurdular. Çalıştığım büronun sahibi ile görüştüler. Birbirlerine hakaret ettiler. Ellerinden kurtulmaya çalıştım. Büro sahibine 'işlem yapmayalım' dedim. O da zor durumda olduğumu anladı. Yolda yanımıza başka bir araç geldi. Yırtık olan gömleğimi değiştirip, yüzümü yıkadım. Vedat'ın telefondan polisler aradı. Karakola gelmemizi söyledi. Karakola gidip kendilerinden şikayetçi oldum. Şikayetim devam etmekte" dedi.
İcra memuru Tugay Yunus Karakuş da haciz işlemi için işyerine gittiklerini, avukat Sakallı'nın işyeri sahibi ile görüştüğünü, Adem A.'nın para getireceğini söyleyip yanlarından ayrıldığını söyledi. Öğleden sonra tekrar gittiklerini, işyeri sahibinin gelmediğini, orada bulunan sanık Kemalettin G.'ye haciz işlemine başlayacaklarını söylediklerini anlattı. Karakuş, "Biz haciz işlemine başlıyacaktık, o sırada Adem A. geldi. Müdüriyet kısmına geçmemizi istedi. Burada birden tartışma çıktı. Adem, avukata vurmaya başladı. Avukat yere düşmüştü. Birden market kalabalıklaştı. Ben de can güvenliğim olmadığı için karakola gidip durumu bildirdim. Sanıklardan şikayetçiyim" dedi.
Hakim Orhan Yüksel, sanık Adem A'nın tutukluluk halinin devamına karar verip, eksik evrakların tamamlanması ve gelmeyen tanıkların zorla getirilmesi için duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.