Baharda karla kaplı yolu açmaya çalışıyorlar

Ardahan'da, kışın kapatılan ve halen bazı bölümlerindeki kar kalınlığı 6 metreyi bulan Ardahan-Ardanuç yolunun ulaşıma açılması için karayolları ekiplerince çalışma başlatıldı.

27 Mart 2018 Salı 15:01
Baharda karla kaplı yolu açmaya çalışıyorlar






ARDAHAN (AA) - Ardahan'da kışın kar dolayısıyla kapatılan Ardahan-Ardanuç karayolunun yeniden ulaşıma açılması için çalışma başlatıldı.

Karayolları 183. Şube Şefliği ekipleri, kış mevsiminde kar yağışı ve trafik yoğunluğunun olmaması sebebiyle ulaşıma kapalı tutulan Ardahan-Ardanuç karayolunu ulaşıma açmak için Bağdeşen köyünün 2 bin 580 rakımlı Bilbilan yaylası mevkisine gitti.

Greyder, rotatif ve kepçeden oluşan 5 ekip, yolu ulaşıma açmak için söz konusu mevkideki karla mücadele çalışmalarına başladı.

Kar kalınlığı, bahar olmasına rağmen bazı bölümlerinde yer yer yaklaşık 6 metreye ulaşan yoldaki ekiplerin çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Yaklaşık 9 kilometrelik bölümü karla kaplı olan yolun 4 günlük çalışmayla açılması planlanıyor.

Muhabir: Günay Nuh

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.