'Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi başlıyor' müjdesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan,"Cumhuriyetin kuruluşu olan 29 Ekim'i, inşallah burada Cumhurbaşkanımızın riyasetinde kutladıktan sonra ertesi gün gidip Bakü'den Bakü-Tiflis-Kars ilk resmi trenini başlatacağız." dedi.

27 Ekim 2017 Cuma 14:34
'Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi başlıyor' müjdesi






KARS (AA) - Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kars'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ı Kars Harakani Havalimanı'nda Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve il protokolü karşıladı.

Buradan beraberindekilerle karayoluyla Sarıkamış ilçesine bağlı Maksutçuk köyüne geçen Arslan, köy yakınlarında düzenlenen Karakurt-Erzurum İl Sınırı 2. Kısım Yolu Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Arslan, burada yaptığı konuşmada, çok sayıda farklı milletin yıllardır bu coğrafyada kardeşçe yaşadığını hatırlattı.

Milletin birlik ve beraberliğinin bozulmaması temennisinde bulunan Arslan, şöyle konuştu:

"Bizim Kars'a vefa borcumuz, Kars'a hizmet yapmak adına bir sevdamız var. Bu sevdayla, vefa borcuyla durmadan çalışıyoruz, projeler üretiyoruz ve bunları hayata geçiriyoruz. Özellikle bu proje 23 kilometre; 479 milyonluk bir projeden bahsediyoruz. Eskiden bu parayı bulabilmek için borçlanabilmek için IMF'nin kapılarında dileniyorduk, IMF şeflerinin karşısında el pençe duruyorduk. O günlerden bu günlere geldik."

"2020 Kış Olimpiyatları'nı çok önemsiyoruz"

Arslan, 2020 Kış Olimpiyatları'nın Sarıkamış, Erzurum ve Erzincan için önemli olduğunu aktardı.

Konuyu yakından takip ettiklerini aktaran Arslan, şunları söyledi:

"İnşallah bu olimpiyatlarla birlikte kış kenti olan bu memleketlerde kardan da kış turizminden de daha fazla yararlanan iller haline gelip, o sektörden de yararlanır hale gelecekler. Bu olimpiyatları çok önemsiyoruz. Çünkü halka hizmeti Hakk'a hizmeti bilerek görev yapanlarız. Bundan hiç vazgeçmedik, vaz geçmeyeceğiz. Biz bu ülkede milletin efendi olduğu, bizim onlara hizmetkarlık yapmak üzere hizmet ürettiğimizi hiç unutmadan çalışıyoruz. Çünkü sevdamız, yolumuz millet."

Bakü-Tiflis-Kars Projesi başlıyor

Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Projesinde sona gelindiğini belirterek, daha önce basın mensuplarının katılımıyla test seferlerini yaptıklarını hatırlattı.

Projenin ülke için çok önemli olduğunu anlatan Arslan, "Cumhuriyetin kuruluşu olan 29 Ekim'i, inşallah burada Cumhurbaşkanımızın riyasetinde kutladıktan sonra ertesi gün gidip Bakü'den Bakü-Tiflis-Kars ilk resmi trenini başlatacağız. Kars'ın kurtuluşu olan 30 Ekim'de de bu kadar önemli bir projeye, bu kadar önemli bir tarihe inşallah şahitlik edeceğiz. 300 bin metrekarelik alanda da lojistik merkezi hiç durmadan devam ediyor o da ülkemize Kars'a hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Kars ve Erzurum'dan Ankara'ya hızlı tren müjdesi

Bölgedeki bu kadar demiryolu projesinin yanında hızlı tren projesinin olmazsa olmaz olduğunu ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

"Hızlı tren çalışmaları Erzincan'a kadar devam ediyor. Erzincan-Erzurum-Kars projelerinde de nihai aşamaya geldik. İnşallah oraları da başlattığımızda bu bölgeyi, Kars'ı Erzurum'u hızlı trenle tanıştırıp, hızlı trenle Avrupa'ya kadar gidebilir hale getireceğiz. Havacılık sektöründe önemli mesafeler aldık. 26 havalimanı sayısını 55 çıkardık. Yılda 35 milyon yolcuya hizmet ederken, bu sene rekor kırarak 189 milyon yolcuya hizmet eder hale geleceğiz. 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol varken, bu gün 25 bin 553 kilometre yola eriştik. Sene sonuna kadar bunu 26 bin kilometreye eriştireceğiz."

Muhabir: Yunus Okur,Cüneyt Çelik

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.