Balıkesir merkezli 5 ildeki FETÖ soruşturmasında 44 tutuklama

Balıkesir merkezli 5 ilde düzenlenen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alının 89 zanlıdan 44'ü tutuklandı.

11 Nisan 2018 Çarşamba 22:27
Balıkesir merkezli 5 ildeki FETÖ soruşturmasında 44 tutuklama






BALIKESİR (AA) - Balıkesir merkezli 5 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 89 şüpheliden 44'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Balıkesir, İzmir, Manisa, Denizli ve Uşak'ta, aralarında 24 gaybubet (hücre evi), 14 öğrenci ve 5 güvenli evin de bulunduğu 63 adrese yapılan operasyonda ve sonrasında gözaltına alınan 89 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 44'ü tutuklanırken, 45'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Balıkesir İl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 29 Mart'ta 5 ilde örgütün "Eğitim Danışmanlığı yapılanması", "Bölge yapılanması" ve "Gaybubet evlerinde saklanan firari şüpheliler"e yönelik 600 polis ile operasyon düzenlenmişti.

Muhabir: Seyhan Kırıcı

Anahtar Kelimeler:
Türkiye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.