Balıkesirli kadınlardan 8 Mart'a renkli kutlama

BALIKESİR'de biraraya gelen onlarca kadın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü yürüyüşle kutladı. Balıkesir Kadın Platformu öncülüğünde çeşitli meslek gruplarından onlarca kadın Yeşilli Meydanı'nda buluştu. Meydandan harekete...

08 Mart 2015 Pazar 17:49
Balıkesirli kadınlardan 8 Mart'a renkli kutlama






BALIKESİR'de biraraya gelen onlarca kadın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü yürüyüşle kutladı.
Balıkesir Kadın Platformu öncülüğünde çeşitli meslek gruplarından onlarca kadın Yeşilli Meydanı'nda buluştu. Meydandan harekete geçen onlarca kadın, Kızılay ve Anafartalar caddelerini takip ederek zılgıt, tef ve düdük sesleri eşliğinde Alihikmetpaşa Meydanı'na yürüdü. Yürüyüşte taşınan 'Kadına sünnete hayır', 'Ekmek istiyoruz gül de', 'Ev işlerini Marslılar yapsın', 'Cadıysam süpürgem bana kalsın', 'Kadın kadındır, çiçek babandır' gibi birbirinden ilginç dövizler dikkati çekti. Kadınlar ellerinde tutukları demirlere gerili bir çamaşır ipine atletlerini mandalladı. Yan yana mandalla asılan dört atlet üzerindeki 'Yaşasın kadın mücadelesi' yazısı da göze çarptı. Kadınlar, 'Susma haykır, şiddete hayır', 'Kadın, yaşam, özgürlük', 'Kadınız, haklıyız, kazanacağız' sloganları attı.
Alihikmetpaşa Meydanı'na Platformu adına konuşan Sevinç Avcı, "Eşitsizliğiniz fıtratınızdan diyenlere, sokaklarda yürümemizi ve kahkaha atmamızı iffetsizlik addedenlere, uğradığımız taciz ve tecavüzü etek boyumuzla meşru kılmak isteyenlere, en az üç çocuk doğurmamızı buyuranlara, cinsel yönelimlerimize ve kimliğimize göre bize ölümü reva görenlere, tecavüzde rıza arayanlara, her gün akıllara zarar açıklamalar yaparak kadın katliamlarının nefret cinayetlerinin, tacizin, tecavüzün ve kadına yönelik her türlü şiddetin sürmesini sağlayanlara karşı her gün büyüyen isyanımızla buradayız. Her gün 5 kadının öldürülmesine, onlarcasının tacizine tecavüze uğramasına artık tahammülümüz kalmadı" dedi.
Kadın Bakanlığı kurulmasını, 8 Mart'ın resmi tatil ilan edilmesini, eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir anayasa hazırlanmasını talep eden Sevinç, örgütlü kadınlar ile özgür bir toplum yaratmak için mücadele edeceklerini vurguladı. Etkinliğe siyasi partilerle birlikte Balıkesir Kadın, Yaşam ve Özgürlük Platformu, Üniversiteli Kadın Kolektifi de destek verdi. Etkinlik halaylarla sona erdi.
EĞİTİM-BİR-SEN'DE 8 MART'I KUTLADI
Balıkesir Kadın Platformu'nun ardından iktidara Eğitim-Bir-Sen Balıkesir Şubesi de Alihikmetpaşa Meydanı'na basın açıklaması yaparak kadınların 8 Mart'ını kutladı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.