Bandırma'da kurtuluş töreninin davetsiz misafiri

BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıldönümü törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören sırasında protokolün önünden geçen ve katılımcıların arasında duran sokak...

17 Eylül 2015 Perşembe 13:00
Bandırma'da kurtuluş töreninin davetsiz misafiri






BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıldönümü törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören sırasında protokolün önünden geçen ve katılımcıların arasında duran sokak köpeği ilginç görüntü oluşturdu.
Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törenlere Bandırma İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel, AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Hava Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Rüştü Çelenk, Belediye Başkanı CHP’li Dursun Mirza, Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için bir dakikalık saygı duruşu sonrasında İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Belediye Başkanı Dursun Mirza tarafından yapıldı. 17 Eylül tarihinin Bandırma’nın kurtuluş günü olmanın yanında, Kurtuluş Savaşı için de ayrı bir önem taşıdığını dile getiren Mirza, “Türk yurdunu işgale yeltenen düşmanla silahlı son muharebeler Bandırma Ayyıldıztepe’de yaşanmıştır. Tüm dünyaya meydan okuyarak kazandığımız Kurtuluş Savaşı, ancak özgürlük ve vatan uğruna ölüme güle oynaya koşan kahramanların yazabileceği bir destandır. Bu destanı yazan kahramanları anlatacak sözcükleri bulabilmek mümkün değildir” dedi.
Kurtuluş Savaşı'nda bizi dize getiremeyenlerin hala çirkin emellerinden vazgeçmediklerini de kaydeden Mirza, şöyle devam etti:
"Bizi bölerek güçsüzleştirmeye çalışıyorlar. Aynı cephede aynı kutsal değerler için savaşan Mehmetlerin arasına ayrılık tohumlarını ekmeye uğraşıyorlar. Bizi Türk, kürt, alevi Sünni diye birbirimize düşman etmeye çalışıyorlar. Pek çok hayalleri, umutları, gelecek planları olan o gençleri kara toprağa vermenin acısını artık yaşamak istemiyoruz” 
DAVETSİZ MİSAFİR TÖRENDE
Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören sırasında 6'ncı Hava Jet Üssü subayları ile emekli astsubaylar derneği mensupları arasından giren bir sokak köpeği, protokol önünden geçti. Kimsenin müdahale etmediği köpek yürüyerek tören alanından ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.