Barış Treni Diyarbakır'da halaylarla karşılandı

ÇÖZÜM sürecine sivil toplum destek amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında İstanbul'dan yola çıkan Barış Treni bugün Diyarbakır'a ulaştı. Tren, garda halaylar çekilerek karşılandı. Barışa Bak Platformu tarafından organize edilen...

20 Mart 2015 Cuma 12:52
Barış Treni Diyarbakır'da halaylarla karşılandı






ÇÖZÜM sürecine sivil toplum destek amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında İstanbul'dan yola çıkan Barış Treni bugün Diyarbakır'a ulaştı. Tren, garda halaylar çekilerek karşılandı.
Barışa Bak Platformu tarafından organize edilen ve çözüm sürecine sivil toplum desteği sağlamak amacıyla 11 Mart'ta İstanbul Pendik'ten hareket eden Barış Treni Diyarbakır'a geldi. Tren Diyarbakır Garı'nda Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muharrem Cebe, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar ile yöresel kıyafetli kadın ve erkekler karşıladı. Trende bulunan heyet davul zurna eşliğinde halaylarla coşkuyla karşılanırken, yolculara çiçek verildi.
Kendilerini karşılayan protokolle davul zurna eşliğinde halay çeken tren yolcuları daha sonra ellerinde Türkçe, Kürtçe barış mesajlarının yer aldığı dövizler taşıyarak Sümerpark'a geçti. Burada barış fidanı diken heyeti karşılayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muharrem Cebe, "Bugün bir daha barış tohumlarının yeşerdiği, savaşın olmadığı bir ortam düzeniyle İstanbul'dan Diyarbakır'a doğru hareket etti. Biz tabiki bu girişime çok büyük değer veriyoruz. Diyarbakır halkı ve belediye olarak bu girişimi destekleyerek diliyoruz ki son barış treni olur"
İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Atilla Yayla ise "Bu anlamsız savaşın kavganın sona ermesi lazım. Türkiye bu savaşı daha fazla sürdüremez, sürdürmemeli, bu uygarlığa ve insanlığa da aykırı olan bir şeydir. Diyarbakır'da özgürlük ve adalet temelinde herkesin vatandaş olmaktan gurur duyuracağı bir Türkiye'yi inşa etmek için yola çıkmış olacağız. Yaşasın barış" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.