Bartın Sektörel Kalkınma Sempozyumu başladı

Ayhan ACAR/BARTIN, () - BARTIN Üniversitesi'nde düzenlenen 1'inci Bartın Sektörel Kalkınma Sempozyumu başladı. Bartın Üniversitesi ile Maltepe Üniversitesi işberliğinde gerçekleştirilen sempozyumun açılışına Bartın Valisi...

08 Nisan 2015 Çarşamba 12:05
Bartın Sektörel Kalkınma Sempozyumu başladı






Ayhan ACAR/BARTIN, () - BARTIN Üniversitesi'nde düzenlenen 1'inci Bartın Sektörel Kalkınma Sempozyumu başladı.
Bartın Üniversitesi ile Maltepe Üniversitesi işberliğinde gerçekleştirilen sempozyumun açılışına Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Bartın Belediye Başkanı MHP'li Cemal Akın, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Faruk Tezel, öğretim üyeleri ve işadamları katıldı. 3 gün sürecek sempozyumun açılışında konuşan Vali Azizoğlu, sempozyumun Bartın'ın gelişmesine önemli katkı sağlayacağını söyledi. Vali Azizoğlu, "Bilim insanlarımızın bize göstereceği yol sayesinde kendimize bir plan yaparak kentimizin kalkınması için koşar adım çalışacağız" dedi.
Bartın'ın önemli bir ticaret merkezi olduğuna işaret eden Vali Azizoğlu, şöyle konuştu:

"Yıllardır bu bölgede Ege'ye, Akdeniz'e yük taşımacılığı yapılmış. Ama zaman geçtikçe kömürden kaynaklanan rahatlıkla insanlarımız ticari faaliyetlerini azaltmış. Dünyada her an gelişen ticaretin bölgemizde tekrar canlanmasını istiyoruz. Bu anlamda Bartın Limanı bizim için vazgeçilmez bir yerdir. 2014'de burada 750 bin ton yük taşınmış. Bizim için bu rakamlar çok düşüktür. Ticaret hacmimizi genişletmeliyiz. Bizim yüksek kapasitelere çıkmamız için Filyos Limanı gibi 4-5 liman yapmamız gerekecek. Yine turizm konusunda da kendimizi geliştirmemiz gerekiyor."
Cuma günü sona erecek sempozyumda sanayi, lojistik, tarım ve turizm sektörlerine yönelik sunum ve değerlendirmeler yapılacak.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.