Bayram namazı hutbesinde trafik uyarısı

Diyanet İşleri Başkanlığı, bayram namazı hutbesinde tatil süresince yola çıkacaklara "Frene değil, kurala güven" uyarısında bulundu.

01 Eylül 2017 Cuma 11:28
Bayram namazı hutbesinde trafik uyarısı






ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı, bayram namazı hutbesinden "Frene değil, kurala güven" kampanyasına destek verdi.

Kılınan bayram namazının ardından okunan hutbede, yaşanan trafik kazalarının bayram sevincini hüzne dönüștürdüğüne işaret edildi.

Kazalar nedeniyle vatandaşların yüreklerinin yandığına dikkati çekilen hutbede, "Bu kazalarda nice insanımız, nice kardeșimiz can veriyor. Nice aileler yok oluyor. Nice ümitler, istikballer sönüyor." denildi.

Yola çıkacakların trafik kurallarına uymaya, sabırlı ve dikkatli olmaya davet edildiği hutbede, "Geliniz, hem kendimizin, hem de kardeșlerimizin güvenliği için frene değil kurala güvenelim" uyarısı yapıldı.

Muhabir: Orhan Onur Gemici

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.