Bayramiç Barajı'nda odun avı

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, yağmurla birlikte eriyen kar sularının Kaz Dağları'nın eteklerinden baraja taşıdığı ağaç parçaları, vatandaşlar için kışlık odun oldu. Bayramiç Barajı'ndan halat ve sırık ucuna bağlanan çengellerle...

20 Şubat 2015 Cuma 11:03
Bayramiç Barajı'nda odun avı






ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, yağmurla birlikte eriyen kar sularının Kaz Dağları'nın eteklerinden baraja taşıdığı ağaç parçaları, vatandaşlar için kışlık odun oldu. Bayramiç Barajı'ndan halat ve sırık ucuna bağlanan çengellerle odunları toplayan vatandaşlar, eşek ve traktörlere yükleyerek evlerinin yolunu tuttu.
İlçe merkezine 3 kilometre mesafedeki Bayramiç Barajı, son günlerde etkili olan yağmur ile birlikte eriyen kar sularının taşıdığı ağaç parçalarıyla doldu. Kaz Dağları eteklerinden baraja sürüklenen ağaç parçalarıyla yakacak ihtiyacını karşılamak isteyen köylüler, baraja akın etti. Halatların ve sırıkların ucuna demir çengel takan köylüler, barajda balık yerine bu kez odun avlamaya başladı. Yakaladıkları odunları kıyıya çekip biriktirenler ardından traktörlerine ve eşeklerine yükleyip evlerine götürdü.
Kışın etkili olduğu bu günlerde, topladıkları odunların büyük fayda sağlayacağı kaydedildi. Köylülerden 45 yaşındaki Mahir Yıldırım, bu yıl kış çetin geçtiğini ve çok fazla odun tükettiklerini belirterek, "Artık odunluklarımız boşalmak üzereydi. Dağlardan baraja inen odunlar yardımımıza yetişti" dedi.

FOTOĞRAF

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.