Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan: Haliçport Projesini yakından takibe aldım

Mehmet AKTARAN / İstanbul,() TAPU dağıtım töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Haliçport projesini de yakından takibe aldım. Haliçport içerisinde, 400 bin metrekarelik inşaat alanı var. Bin dairelik,...

14 Mart 2015 Cumartesi 21:01
Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan: Haliçport Projesini yakından takibe aldım






Mehmet AKTARAN / İstanbul,() TAPU dağıtım töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Haliçport projesini de yakından takibe aldım. Haliçport içerisinde, 400 bin metrekarelik inşaat alanı var. Bin dairelik, 100 bin metrekarelik konut yapılma imkanı var. Eğer becerebilirsek, 'Dönüşümü hızlı yapabiliriz' diye aklımızdan geçiriyoruz" dedi.

"MAHKEMEDE YATIP KALKIYORLAR"

Beyoğlu Belediyesi, Okmeydanı'nda mülkiyet hakkı kazanan hak sahiplerinin tapularını vermeyi sürdürüyor. Bu akşam Okçular Tekkesi'nde düzenlenen törenle, 100 hak sahibine daha tapuları teslim edildi. Okmeydanı'nda bir yıldır devam eden tapu verme sürecinde, şu ana kadar bölgede bulunan 21 bin hak sahibinden 5 binine tapusunun teslim edildiği belirtildi. 10 bin 500 kişinin de, tapularını almak için müracaat ettikleri kaydedildi. Törende konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, vatandaşın yıllarca önce buraya gelerek ne olduğunu bilmeden evini yaptığını belirterek, “İstanbul'un taşı toprağı altınken ve insanlar da ekmeklerini kazanmak için, buraya geldiler. Fabrikaların yanında bu arazide, insanımız kendi emeğiyle evini yaptı. Aradan 50 yıl geçti. Fabrikalar, buradan taşındı. Ama buraya plan gelmedi. Buraya tapu gelmedi. Planı yaptık tapuyu vermeye başladık. Önümüzde de, hiç kimse duramaz. Buradan vatandaşlarıma bir şikayette bulunmak istiyorum. Bize muhalefet edenler, aslında millete muhalefet edenler, burada çözüm olmasın isteyenler, planları iptal etmek için mahkemede yatıp kalkıyorlar. Hizmet ettikleri şey sadece bu vatandaşa ihanettir. Şimdiye kadar 5 bin tapu dağıttık. 15 bin daha kaldı. Asıl hedef kentsel dönüşümdür. Daireye daire, dükkana dükkan vadettik. Bu projeler de bitti" dedi.

"HALİÇPORT PROJESİNİ DE YAKINDAN TAKİBE ALDIM"

Demircan, “İlk defa buradan bir şey söylemek istiyorum. Haliçport projesini de yakından takibe aldım. Haliçport içerisinde, 400 bin metrekarelik inşaat alanı var. Bin dairelik, 100 bin metrekarelik konut yapılma imkanı var. Eğer becerebilirsek, 'Dönüşümü hızlı yapabiliriz' diye aklımızdan geçiriyoruz" diye konuştu.



Vatandaşlar, tapularını aldıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, bundan sonraki gelişmeleri bekleyip göreceklerini söylediler.

(FOTOĞRAFLI)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.