Beyoğlu'nda Yeşil Yol protestosu...

Yaşar Kaçmaz / İstanbul, () - GALATASARAY Meydanı'nda toplanan "Fırtına İnisiyatifi" üyeleri, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Samistal Yaylası'nda yapılan ve “Yeşil Yol" olarak adlandırılan yol için jandarma...

20 Ağustos 2015 Perşembe 22:08
Beyoğlu'nda Yeşil Yol protestosu...






Yaşar Kaçmaz / İstanbul, () - GALATASARAY Meydanı'nda toplanan "Fırtına İnisiyatifi" üyeleri, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Samistal Yaylası'nda yapılan ve “Yeşil Yol" olarak adlandırılan yol için jandarma eşliğinde yapılan çalışmaları protesto etti.

Üzerinde “Gittigunuz yol yol deguldur uşaklar, yol yeşiliken geriya donun" ve “Yeşili doğa yapar, dozer değil" yazılı pankartlar taşıyan yaklaşık 50 kişilik grup, “Dur de dur de, Yeşil Yol'a dur de" , “Susma sustukça dünya beton olacak", “Her yer Samistal, her yer direniş", “Diren Samistal, İstanbul seninle" sloganları attı.


Grup daha sonra basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Fırtına İnisiyatifi üyesi Gökçe Yılmaz, “Dün geceyarısı Samistal Yaylası'na çıkan kalabalık bir jandarma ekibi tarafından korumaya alınan dozer, Yeşil Yol dedikleri talan yolu için yeniden çalışmaya başladı. Hiçbir izin belgesi olmadan çalışmaya başlayan dozer 300 metre kadar daha ilerledi… Ülke olarak barışa hasret kaldığımız bugünlerde, yaylalarımıza ve yaşam hakkımıza yapılan bu saldırıya karşı; çevre ve ekoloji hareketlerine, milletvekillerine ve tüm duyarlı insanlara çağrımızdır: Yok edilen ülkenin en büyük doğal SİT alanıdır, en önemli milli park alanıdır, Fırtına Vadisi'ni besleyen kollardan başlayarak vadinin yok edilmesidir, yeni maden yataklarının habercisidir... Gelin, hukuksuz yollarına tanık olun, gelin sesimize ses katın" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından alkış ve ıslıklarla eyleme son verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.