Bingöl Kığılı'da deprem: 5.5 büyüklüğündeki deprem korkuttu

Bingöl Kığıylı'da deprem Bingöl il merkezi ile ilçeleri, Tunceli, Erzurum, Erzincan ve Elazığ'da yoğun olarak hissedilen deprem sonrası vatandaşlar sokaklara çıkarak beklemeye başladı.

03 Aralık 2015 Perşembe 01:59
Bingöl Kığılı'da deprem: 5.5 büyüklüğündeki deprem korkuttu






Bingöl'de deprem: Bingöl Kığı depremle sallandı

Bingöl Kığı ilçesinde gece yarısı meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem halkı sokaklara döktü. Kandilli Rasathanesi verilerine göre 5.5 büyüklündeki depremin merkez üssü Kığı'ya bağlı Açıkgüney köyü. Aynı yerde saat 01.03 sıralarında 2.9 büyüklüğünde bir küçük sarsıntının oluştuğu gözlemlendi.

Bingöl il merkezi ile ilçeleri, Tunceli ve Elazığ'da yoğun olarak hissedilen deprem sonrası vatandaşlar sokaklara çıkarak beklemeye başladı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Merkez üssü Kığı olan depremin büyüklüğünü 5.5 olarak duyurdu. İlk depremin ardından yarım saat içerisinde en büyüğü 3.6 olmak üzere 5 artçı sarsıntı daha meydana geldi

ARTÇI SARSINTILAR DEVAM EDİYOR

Bingöl Kığı Açıkgüney'de meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından artçı şokler devam ediyor. Saat 02.36'da 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

AFAD 5.3, KANDİLLİ 5.5

BİNGÖL'de gece yarısı meydana gelen deprem endişe yarattı. Çevre il ve ilçelerden de şiddetli hissedilen depremle birlikte birçokm bölgede vatandaşları evlerinden sokaklara çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre saat 01.27'de merkez üssü Bingöl'in Kiğı İlçesi'nde 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Zeminden 5 kilometre derinlikte meydana gelen ve AFAD'ın büyüklüğünü 5.3 olarak açıkladığı deprem, çevre il ve ilçelerden de hissedildi. Sarsıntı ile birlikte uygularından fırlayan vatandaşların bir bölümü sokaklara çıktı.

Bingöl Kığı deprem, Bingölde deprem, Bingöl Kığıda deprem, Son Dakika Bingöl Deprem


Yerin 5. KM altında oluşan deprem sırasında can ve mal kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Saat 01.27'de meydana gelen deprem Kığı ve çevresinde yoğun olarak hissedildi.

Deprem Kığı Merkez, Bingöl, Tunceli ve ilçeleri ile Bingöl'e bağlı Karlıca, Hasbağlar, Çatmaoluk, Doğankaya, Yedisu, Çalıkağıl, Zeynelli, Yayıkağıl, Nazımiye, Yedisu ve Kaynarpınar'da büyük paniğe neden oldu..

KIĞI'DA DEPEM, HEKİMHAN DEPREMİ İLE AYNI DERİNLİK AYNI SAATTE


Kandilli Rasathanesi verilerine göre Kığı ve çevresinde büyük korkuya neden olan deprem, 5 gün önce Malatya Hekimhan ilçesini sallayan 5.0 büyüklüğünde depremle aynı derinlikte oluştu. Her iki depremin derinlik noktası 5 KM olarak açıklandı. Her iki depremin meydana geliş saati arasında tam 60 dakika fark var. Her iki ilçenin de aynı fay hattı üzerinde olduğu biliniyor.
HEKİMHAN GECE YARISI SALLANMIŞTI
Malatya'ya bağlı Hekimhan ilçesi 29 Kasım gece yarısı 02.28'de meydana gelen deprem yer yüzüne 5 KM derinlikte meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi gece yarısı 02.18 sularında meydana gelen depremin merkez üssü olarak Malatya Hekimhan olarak açıkladı.

Deprem Hekimhan, Güzelyurt ve çevresinde yoğun olarak hissedildi. Hekimhan Darende yolu Kızılhisar yakınlarında oluşan deprem korku ve paniğe neden oldu.

AYRINTILAR GELİYOR

Bingöl'de deprem,  Bingöl Kığı deprem

Son Güncelleme: 03.12.2015 02:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.