Bisiklet tamircisi abla- kardeş

Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA, () - KÜTAHYA'da, 38 yaşındaki Gülom Çavdır ile kardeşi 35 yaşındaki Güner Akkaya, 2001 yılında vefat eden babaları Ali İhsan Kaya'dan kendilerine kalan bisiklet tamirci dükkanında mesleği sürdürüyor. Yenidoğan...

08 Mart 2015 Pazar 11:38
Bisiklet tamircisi abla- kardeş






Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA, () - KÜTAHYA'da, 38 yaşındaki Gülom Çavdır ile kardeşi 35 yaşındaki Güner Akkaya, 2001 yılında vefat eden babaları Ali İhsan Kaya'dan kendilerine kalan bisiklet tamirci dükkanında mesleği sürdürüyor.
Yenidoğan Mahallesi Ragıp Gümüş Pala Caddesi'ndeki 'Çilem Bisiklet' adlı dükkanlarına müşterilerin getirdiği bisikletleri tamir eden Gülom Çavdır ile kardeşi Güner Akkaya, işlerini severek yaptıklarını söyledi. Kendisinin ve kardeşinin evli olduğunu belirten Gülom Çavdır, kadınların her alanda çalışabileceğini ifade ederek şöyle konuştu:
"Yaklaşık 15 yıldır bu işle uğraşıyorum. İşimi severek yapıyorum. Kadınlar için hiçbir şey zor değildir. Mesleğime alıştım. Burada kız kardeşimle birlikte çalışıyoruz. İşyerimize ilk kez gelenler bizleri bisiklet tamir ederken görünce çok şaşırıyorlar. Devamlı müşterilerimiz ise bize alıştı."
Ablasıyla birlikte bisiklet tamir eden Güner Akkaya da "Babam vefat ettikten sonra ablam yalnız kaldı. Ben de ablama yardım etmeye başladım. Kısa sürede bu mesleği öğrendim. 12 yıldır da ablamla birlikte bisiklet tamir ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.