Bodrum, Rus dergisine kapak oldu

Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla), ()- BODRUM'a Mayıs ayında gelerek çekimler yapan National Geographic Rusya Dergisi ekibi, Haziran ayı sayısında turistik ilçeyi tanıttı. Bodrum'da 1 hafta çalışan National Geographic Rusya Dergisini'nin...

13 Temmuz 2015 Pazartesi 18:22
Bodrum, Rus dergisine kapak oldu






Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla), ()- BODRUM'a Mayıs ayında gelerek çekimler yapan National Geographic Rusya Dergisi ekibi, Haziran ayı sayısında turistik ilçeyi tanıttı.
Bodrum'da 1 hafta çalışan National Geographic Rusya Dergisini'nin genel yayın yönetmeni Aleksander Zheleznyale, fotoğrafçı Natalia Chernnyavtseva ve fotoğrafçı Mearia İsiemina, derginin Haziran ayı sayısında Bodrum'un tanıtımına geniş yer verdi.
Derginin Haziran ayı sayısının 110 bin adet basıldığını, kapak fotoğrafını Bodrum Kalesi'nin oluşturduğunu belirten Kaplan Danışmanlık Limited Şirketi'nin yöneticilerinden Deniz Özyurt, Rus ekibin ilçeye davetinin kendileri tarafından yapıldığını söyleyerek "Derginin kapağında Bodrum Kalesi yer alıyor. Derginin Bodrum ile ilgili sekiz sayfasında yer alan bilgilerden ve fotoğraflardan oluşan bölümü Rusya'da büyük ilgi gördü. Derginin eki olarak verilen Bodrum haritası ise pek çok Rus okurun ilgisini çekti. Bu ay ve önümüzdeki ay derginin internet sayfasında Bodrum için tanıtıcı bir kampanya sürdürülecek.
Ayrıca, National Geographic Rusya'nın Eylül sayısında Bodrum'un yemekleri ve kültürel zenginlikleri üzerine bir yazı daha yayınlanacak. Bodrum'un tanıtımı için Rusya'da etkinliklerimizi sürdüreceğiz, milyon dolarlar versek böyle bir tanıtımı gerçekleştiremezdik" dedi.

YÜZDE 50 ARTIŞ HEDEFİ
Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon ise "Antalya'ya daha çok Rus turist geliyor olabilir ama Bodrum'a getireceğimiz Rus turistler haftada 1600 dolar harcarken, Antalya'daki Rus turistler 800 dolarda kalıyor. Amacımız ilçemize gelecek olan Rus turist sayısını bu tür tanıtımlarla yüzde 50 oranında arttırmak. Tanıtım ofisini açtığımız günden bu yana Rus medyası ve yayın organlarının da ilçemize olan ilgisi arttı. Bodrum'dan sadece yaşamak için villa alan Rusların yanı sıra yatırım yapmak için sıraya giren ve büyük araziler arayan Rusların sayısında ciddi artışlar oldu. Daha çok yayın organınını ilçemizde konuk ederek Bodrum'u daha çok tanıtacağız. Uluslararası üne sahip bir dergide Bodrum'un tanıtımı gerçekten çok önemli" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.