Bodrum'da 6 Mülteci Tedbir Amaçlı Karantina Altına Alındı

Osman URAS/ BODRUM,(Muğla),() - BODRUM'DA, şişme botla Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmeye çalışırken yakalanan 4'ü Afganistan 2'si Pakistan uyruklu 6 kaçak göçmen son günlerde yaygın olan bulaşıcı hastalıklar nedeniyle...

25 Ekim 2014 Cumartesi 22:12
Bodrum'da 6 Mülteci Tedbir Amaçlı Karantina Altına Alındı






Osman URAS/ BODRUM,(Muğla),() - BODRUM'DA, şişme botla Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmeye çalışırken yakalanan 4'ü Afganistan 2'si Pakistan uyruklu 6 kaçak göçmen son günlerde yaygın olan bulaşıcı hastalıklar nedeniyle tedbir amaçlı karantinaya alındı. Yapılan incelemeler sonunda kaçaklarda herhangi bir hastalığa rastlanmadı.
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri devriye görevi sırasında Kargı Adası yakınlarında şişme bir bot üzerinde 6 kişinin olduğunu tespit etti. Sahil Güvenlik ekipleri, şişme botta bulunan 4'ü Afganistan 2'si Pakistan uyruklu 6 kaçağı yakalayarak gözaltına aldı. Kaçaklar, Sahil Güvenlik botuna alınarak Milta Bodrum Marinaya getirildi. İşlemlerinin ardından kaçaklar, sağlık kontrolüne götürülmek üzere Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi.
Son günlerde yaşanan bulaşıcı hastalıklar nedeniyle Sahil Güvenlik görevlileri ve polis maske ve eldiven taktı. Kaçakların bindirildiği polis otosunun koltuklarının üzerine naylon serildi. Kaçakların sağlık kontrolü için götürüldüğü Bodrum Devlet Hastanesi acil servisi tedbir amaçlı boşaltıldı. Acil serviste bulunan hastalara maske ve eldiven dağıtıldı. İçeride bir odada karantinaya alınan kaçak göçmenlerden özel elbiseli sağlık görevlileri tarafından kan numuneleri alındı. Yapılan tetkikler neticesinde ilk belirlemelere göre olumsuz bir duruma rastlanmadığı belirtildi. Akşam saatlerinde hastane işlemleri tamamlanan kaçaklar polis tarafından götürüldü.

Yakalanan kaçakların Van'dan İstanbul'a geçtikleri ve burada bir ay hamallık ve inşaat işlerinde çalıştıklarını söyledikleri öğrenildi. Zeytinburnu'ndan yaklaşık 3 metrelik bir şişme bot alan kaçaklar, Yunanistan'a geçmek üzere şehirlerarası otobüsle Bodrum'a geldikleri anlaşıldı. Denize açıldıktan bir süre sonra sahil güvenlik ekipleri tarafından fark edilen kaçakların kürek çekerek ilerlemeye çalıştıkları ve bitkin düştükleri öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.