Bombalı İkiz Saldırıda Ölenler Anıldı

Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL,() İSTANBUL’ da Neve Şalom ve Beth İsrail sinagoglarına yapılan bombalı saldırılarda kaybeden 28 kişi, 11’inci yıldönümünde Şişhane’deki Barış Anıtı’nda anıldı. Yağbasan Köylüleri...

15 Kasım 2014 Cumartesi 11:30
Bombalı İkiz Saldırıda Ölenler Anıldı






Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL,() İSTANBUL’ da Neve Şalom ve Beth İsrail sinagoglarına yapılan bombalı saldırılarda kaybeden 28 kişi, 11’inci yıldönümünde Şişhane’deki Barış Anıtı’nda anıldı.
Yağbasan Köylüleri Yardımlaşma Derneği’nin öncülüğünde yapılan anmaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile saldırıda gözlerini kaybeden Aydın Kara katıldı. 
“Terörü Lanetliyoruz, unutmadık, unutturmayacağız,”diye pankart açıldı. Hayatını kaybedenler için saat 09.20’ de bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından İstiklal Marşı okundu. CHP milletvekili Mahmut Tanal, yaptığı konuşmada, “Ölenler için Allah’ tan rahmet diliyorum. yakınlarına sabır diliyorum. Ulusumuzun, tüm barışseverlerin başı sağ olsun, terör demokrasinin düşmanıdır. Özgürlüğün düşmanıdır. Uygarlığın düşmanıdır. İnsanlığın düşmanıdır” dedi.
Bu sırada saldırıda gözlerini kaybeden Aydın Kara, “Terör yuvamı yıktı. Gözlerimi kaybettim. Kör oldum. Eşim bıraktı beni” diye bağırmaya başladı.

Mahmut Tanal'da Aydın Kara'yı, “Değerli Aydın kardeşim. Gel yanıma abicim. Birlikte lanetleyeceğiz terörü” diyerek kürsüye çağırdı. Elinde evlenme cüzdanını taşıyan Aydın Kara’nın bir elinden tutarak konuşmasını sürdüren Mahmut Tanal;
“Bulunduğumuz coğrafyada terörü bitirmek istiyorsak özgürlükleri, demokrasiyi, uygarlığı hakim kılmamız lazım. Aydın kardeşimiz terörün mağdurlarındandır. Terörün getirdiği aile yıkımı, sosyal yıkım gerçekten devletleri yıkan bir olaydır.Yakınlarına sabır diliyorum.

Bulunduğumuz coğrafyada terörü bitirmek istiyorsak özgürlükleri, demokrasiyi, uygarlığı hakim kılmamız lazım. Aydın kardeşimiz terörün mağdurlarındandır. Terörün getirdiği aile yıkımı, sosyal yıkım gerçekten devletleri yıkan bir olaydır.
İktidarın yapmak istediği o bariyerleri yıkmamız lazım. Toplumun ilk önce kendisi ile barışık olması lazım ve kin tohumlarını ekmek isteyenlere inat kin tohumları değil barışı ekmek lazım” dedi.

Sezgin Tanrıkulu ise konuşmasında;  “11 yıl önce burada 28 yurttaşımızı kaybettik. Aralarında sevgili Murat Şahin de vardı. Yağbasan Köylüleri Derneği Başkanı. şiddet ve terör saldırılarında yaşamını yitirmiş tüm insanların anısı önünde saygı ile eğiliyorum. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Sevgili dostlar şiddet, terör, çatışma sorunların çözümünde bir yöntem olmamıştır, olamayacaktır da. Hele hele inanç, din,mezhep üzerine yapılan çatışmalar hiçbir zaman dünya tarihinde sorunu çözmemiştir. Bugün’de çözmeyecektir” dedi.

Sezgin Tanrıkulu, “Değerli yurttaşlarım. Mescid-i Aksa’ya bizim kutsal merkezimize yapılan saldırıyı da bin kere lanetliyorum. Ama aynı zamanda camide içki içtiler deyip bütün yurttaşlarımızı ötekileştiren, nefret söylemini de lanetliyorum. Bu yalan üzerine gösteri hakkını yok sayan, insanları ölüme göndermeyi de bir kez daha lanetliyorum. Aynı şekilde sinagoglara saldıranları ve bunun üzerinden terör estirenleri de lanetliyorum. Hepsinin anısının önünde saygı ile eğiliyorum. Hiçbir ölümün olmadığı, barışın bütün dünyaya ve Türkiye’ye egemen olduğu günler dileğiyle hepinizin önünde saygı ile eğiliyorum” şeklinde konuştu.

Tören sonrası, topluluk, Büyük Hendek Caddesi’nde bulunan Neve Şalom Sinagogu’na yürüdü. Sinagogun karşısına kırmızı karanfiller bırakıldı. Bu arada dernekten bir kişi de Neve Şalom Sinagogu’nun kapısına karanfil bıraktı. Saldırıda gözlerini kaybeden Aydın Kara sinagoga yumurta attı. Çevredekiler Aydın Kara’ yı sakinleştirmeye çalıştı. Bu arada polis çevrede güvenlik önlemi aldı. Yağbasan köylüleri anma sonrası, saldırıda hayatını kaybeden dernek başkanları Murat Şahin’in mezarını ziyaret ettiler.
(FOTOĞRAF)
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.