Çanakkale'de 35 kaçak göçmen yakalandı

Lastik botla Midilli Adası'na geçmeye çalışırken 1 mil açıkta yakalanan 35 Afganistan uyruklu, Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

27 Eylül 2017 Çarşamba 14:00
Çanakkale'de 35 kaçak göçmen yakalandı






ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'de, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmeye çalışan 35 kaçak göçmen yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Ayvacık ilçesi açıklarında devriye görevi yapan Sahil Güvenlik ekipleri, Kayalar İskelesi mevkisinde bir grubun lastik botla denize açıldığını tespit etti.

"KB-4305" Bot Komutanlığınca 1 mil açıkta düzenlenen operasyonda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 35 Afgan yakalandı.

Buradan "TCSG-6" botu ile Küçükkuyu'daki Sahil Güvenlik Karakolu'na getirilen kaçak göçmenlere, giyecek ve yiyecek verildi.

İşlemleri tamamlanan kaçak göçmenler daha sonra Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

Muhabir: Hanife Erdinç

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.