Çanakkale'de CHP 2, Ak Parti 1, MHP 1 milletvekili çıkardı (2)

CHP'Lİ ERKEK: KOALİSYON DEMEK UZLAŞMA KÜLTÜRÜ DEMEK Çanakkale'de 7 Haziran Genel Seçimleri'nde birinci parti olmayı başaran CHP'nin yeni milletvekili avukat Muharrem Erkek, İl Başkanlığı binasında CHP'li Çanakkale Belediye...

07 Haziran 2015 Pazar 23:21
Çanakkale'de CHP 2, Ak Parti 1, MHP 1 milletvekili çıkardı  (2)






CHP'Lİ ERKEK: KOALİSYON DEMEK UZLAŞMA KÜLTÜRÜ DEMEK
Çanakkale'de 7 Haziran Genel Seçimleri'nde birinci parti olmayı başaran CHP'nin yeni milletvekili avukat Muharrem Erkek, İl Başkanlığı binasında CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve CHP İl Başkanı Hamza Karagöz ile partililerin katıldığı toplantıda konuştu. Muharrem Erkek, "CHP olarak, 2011 seçimlerine göre Çanakkale merkezde de oylarımızı ciddi oranda yükselttik ve il genelinde birinci parti olduk. Onun için mutluyuz ve gururluyuz. Bu CHP örgütlerinin gücüdür. Bizim havuz medyalarımız yok, para kaynaklarımız yok, bizim örgütlerimiz bu süreçte çok ciddi çalıştılar ve haklı bir başarıya da Çanakkale'de imza attık" dedi.
Ülke genelinde bir koalisyon gözüktüğünü ifade eden Erkek, "Tek başına yönetmek istikrar demek değildir. Türkiye Cumhuriyeti koalisyon hükümetleri döneminde ciddi büyüme oranlarını yakalamış bir ülkedir. Önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanı anayasal sınırlarına çekilsin. Parlamenter sisteme ve anayasamıza uygun hareket etsin. Çünkü yapılacak çok işimiz var. Bizim kutuplaşmaya, gerginliğe değil, sevgiye hoşgörüye, uzlaşmaya ihtiyacımız var. Koalisyon demek uzlaşma kültürü demektir, çoğulculuk demektir, katılımcı demokrasi demektir. Ülkemize de rahat bir nefes aldırma zamanı gelmiştir" diye konuştu.
Önümüzdeki süreçte yeni, insan odaklı bir anayasa yapmaları gerektiğini de belirten Erkek, "12 Eylül hukukuna artık bir son vermeliyiz. Bakın AK Parti 13 yıldır 12 Eylül sisteminin demokrasi eksikliklerinden faydalanmayı tercih etti. Oysa bizim amacımız ülkemizi demokratikleştirmek" dedi.

Burak GEZEN / ÇANAKKALE, ()

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.