Candan Erçetin, Tekirdağlı kadınların yürüyüşüne katıldı

TEKİRDAĞ’da bir araya gelen sivil toplum örgütleri '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle yürüyüş düzenledi. Etkinliğe katılan ünlü sanatçı Candan Erçetin, kadına yönelik şiddetin tek çözümünün yine kadınların elinde...

08 Mart 2015 Pazar 16:50
Candan Erçetin, Tekirdağlı kadınların yürüyüşüne katıldı






TEKİRDAĞ’da bir araya gelen sivil toplum örgütleri '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle yürüyüş düzenledi. Etkinliğe katılan ünlü sanatçı Candan Erçetin, kadına yönelik şiddetin tek çözümünün yine kadınların elinde olduğuna inandığını ifade ederek, "Kadını aşağılayan, taciz eden, döven, tecavüz eden ya da öldüren erkeklerin hepsini yetiştirenler biz kadınlarız" dedi.
Tekirdağ'daki sivil toplum örgütleri 8 Mart dünya kadınlar günü nedeniyle Köprübaşı mevkiinde bir araya gelerek yürüyüş düzenledi. Şiddet görmüş kadınlar gibi makyaj yaparak ellerinde pankartlar taşıyan kadınlar, Tekirdağ Valiliği karşısındaki Tuğlalı Park'a kadar slogan atarak yürüdü. Buradaki ortak açıklamanın ardından kadınlar Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı’nın düzenlediği kadınlar günü etkinliğine katıldı.
Süleymanpaşa Belediyesi’nin davetlisi olarak Tekirdağ’a gelen Candan Erçetin de Cengiz Topel Meydanı’ndaki etkinlikte kadına yönelik şiddetin yine kadınlar tarafından engellenebileceğini söyledi. Erçetin, şöyle dedi:
"Kadın başarılarının kutlandığı bu tek gün, kadınların yıl boyunca erkeklerden gördüğü şiddet, eziyet ve ayrımcılığı unutturmaya yetmemektedir. Bu yıl 8 Mart gününde ülkemizde kadının gördüğü şiddet konusuna bir başka önem vermemize ise, bir ay kadar önce gencecik bir kızımın yaşadığı acı bir olay sebep olmuştur ve bu olay hepimizi çileden çıkartmıştır. Oysa bugün çözümleri düşünmenin zamanıdır. Ben kadına yönelik şiddetin tek çözümünün yine kadınların elinde olduğuna inanıyorum. Çünkü kadını aşağılayan, taciz eden, döven, tecavüz eden ya da öldüren erkeklerin hepsini yetiştirenler biz kadınlarız. Anneler, teyzeler, büyük anneler, ablalarız. Sevgili anneler gelin erkek çocuklarınıza, kız çocuklarınızdan farklı davranmaktan vazgeçin."
"ERKEK ÇOCUKLARA SİLAH ALMAYIN"
Kadınlara yetiştirdikleri çocukları için tavsiyelerde bulunan Erçetin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Erkek çocuklara silah, kız çocuklara bebek almayın. İkisinin de yaşına göre zekasını geliştirecek ortak oyuncaklar alın. Oğullarınızı öyle bir yetiştirin ki erkeklerin size yaşattıklarını bir gün gelip oğlunuzda başka kadınlara yaşatmasın. Kızlarınızı öyle bir yetiştirin ki ilk hedefleri kendi başlarına ayakta kalabilecekleri bir meslek edinmek olsun. Kızlarınız ve oğullarınızın insan olması için savaşın. Bugün burada bulunan herkesi bir kadın dünyaya getirmiştir. Şiddetten arınmış insanca yaşayan gelecek nesilleri yetiştirecek olan tüm kadınların dünya kadınlar gününü kutluyorum. Yerleşik bir alışkanlık konusunda son bir önerim var. Ne olur ‘kaç çocuğunuz var?’ dendiğinde bir oğlum bir kızım var diyin. Bir çocuğum, bir kızım var demeyin. Onların ikisi de çocuk biri kız çocuk, biri erkek çocuk."
Konuşmasının ardından sahneden inen ve aracına binen Candan Erçetin, hayranlarına imza verirken, hatıra fotoğrafı çektirerek Tekirdağ’dan ayrıldı. Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı’nın etkinliği konser ve eğlence ile devam etti.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.