Çay üreticisi taban fiyattan memnun

Muhammet KAÇAR/RİZE, () - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu’nun 2015 yılı yaş çay  fiyatını 1.58 taban fiyat, 12 kuruş da destekleme pirimi olmak üzere 1.70 lira olarak açıklaması üreticileri memnun etti.  Rize Ziraat Odası Başkanı...

20 Mayıs 2015 Çarşamba 17:35
Çay üreticisi taban fiyattan memnun






Muhammet KAÇAR/RİZE, () - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu’nun 2015 yılı yaş çay  fiyatını 1.58 taban fiyat, 12 kuruş da destekleme pirimi olmak üzere 1.70 lira olarak açıklaması üreticileri memnun etti. 

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, yaş çay taban fiyatının destekleme primi dahil en az 1.75 lira olması gerektiği yönünde hükümete taleplerini ilettiklerini hatırlattı.  Hükümetin destekleme primi ile 1.70 lira fiyat açıkladığını kaydeden Paliç, " Fiyat  talebimizin 5 kuruş altında kaldı. Eskiden istediğimiz fiyatla hükümetin fiyatları arasında farklar olurdu ancak gittikçe bu farklar kapanmaya başlandı. Hükümet yüzde 13 gibi bir zamla bu yıl yaş çaya iyi fiyat verdi" dedi. 
Geçen yıl destekleme primi ile birlikte 1.50 lira olan yaş çaya yapılan zam üreticilerin büyük bölümünü memnun etti. Ancak bazı üreticiler, fiyatın biraz daha yüksek olması gerektiğini savundu.   FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.