Ceenbekov, Atambayev'in politikasını sürdürecek

Kırgızistan'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibi Ceenbekov, Almazbek Atambayev'in politikasını sürdüreceğini söyledi.

16 Ekim 2017 Pazartesi 15:10
Ceenbekov, Atambayev'in politikasını sürdürecek






BİŞKEK (AA) - Kırgızistan'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibi, iktidardaki Sosyal Demokrat Parti adayı Sooronbay Ceenbekov, "Kırgızistan, tüm dünyaya egemen, bağımsız ve demokratik bir ülke olduğunu gösterdi." dedi.

Merkez Seçim Komisyonunun dün yapılan seçimin galibini açıklamasının ardından Sosyal Demokrat Parti Genel Merkezi'nde kutlama düzenlendi.

Ceenbekov, kutlamada yaptığı kısa konuşmada, kendi takımına teşekkür ederek "Kırgızistan, tüm dünyaya egemen, bağımsız ve demokratik bir ülke olduğunu gösterdi." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in politikasını sürdüreceğini söyleyen Ceenbekov, "Son 6 yılda birçok şey yapıldı. Benim görevim, tüm bunları korumak ve güçlendirmektir. Halkımın ve ülkemin karşısında büyük mesuliyet hissediyorum." diye konuştu.

Merkez Seçim Komisyonu verilerine göre, 914 bin 806 seçmenin oyunu alan Ceenbekov, yüzde 54,22 ile cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmış oldu.

Muhabir: Nezir Aliyev

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.