Çevre ve Şehirclik Bakanı İdris Güllüce: Kentsel dönüşüm iki kelime ama inanılmaz zorlukları var

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm projesi temel atma töreni için geldiği Erzurum'da "Kentsel dönüşüm iki kelime ama yapmaya kalktığınız zaman inanılmaz zorlukları olan bir iş. En fazla beşeri problemlerle...

21 Mayıs 2015 Perşembe 14:04
Çevre ve Şehirclik Bakanı İdris Güllüce: Kentsel dönüşüm iki kelime ama inanılmaz zorlukları var






ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm projesi temel atma töreni için geldiği Erzurum'da "Kentsel dönüşüm iki kelime ama yapmaya kalktığınız zaman inanılmaz zorlukları olan bir iş. En fazla beşeri problemlerle ilgili zorluğu var. Razı olmamak, hakkından fazlasını istemek gibi problemleri var" dedi.
Anadolu Jet'in tarifeli uçağıyla bugün saat 09.00'da Erzurum'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, tarihi Müceldili Konağında Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, ilçe belediye başkanları, kamu kurum müdürleriyle birikte kahvaltı yaptı.
TABYALARI İNCELEDİ
Kahvaltıdan sonra beraberindekilerle birlikte 1855 yılında halk ve askerler tarafından Erzurum- Kars karayolu üzerinde, Ruslara karşı gözlem ve savunma amaçlı olarak yaptırılan Uzunahmet Tabyalarına giden Bakan Güllüce, "Buradan sökülen topların bir kısmı şu anda Saint Petesburg'da. Bir abide gibi üzerinde bir kartal var. Altında bir yılan var onu yiyor. Bizim Erzurumlu kaç çocuğumuz şuraya gelmiştir. İkinci bir Çanakkele burası. Destansı bir özelliği var ve bunun Türkiye gündemine alınması lazım" diye konuştu. 
Vali Ahmet Altıparmak'tan Uzunahmet Tabyaları hakkında bilgi alan İdris Güllüce daha sonra iç kısmı harabeye dönen, kablo yakılan ve duvarlarına yazı yazılan tabyaları duygulu biçimde gezdi. Bakan ve protokun tabyalardaki incelemeleri sırasında çobanların büyükbaş hayvanları otlatması dikkat çekti.
KENTSEL DÖNÜŞÜM TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI
Bakan İdris Güllüce tabyalardan sonra ise beraberindekilerle merkez Yakutiye ilçesi Dağ Mahallesi Curling Salonu yanındaki kentsel dönüşüm temel atma törenine katıldı. İller Bankası'ın finasörlüğünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen ve 97 hektar alana yaptırılacak olan projenin 24 Aralık 2016 günü bitirilmesi hedefleniyor. Bölgede oturan vatandaşlara proje bitimine kadar kira yardımının yapılacağı kentsel dönüşüm, 6 milyon 715 bin liraya mal olacak.
Bakan Güllüce, kentsel dönüşümün yapılacağı alana çocukken geldiğini anımsatarak Erzurum'daki Veyis Efendi İlkokulu mezunu olduğunu bildirdi. İstanbul'da seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü vurgulayan İdris Güllüce, bu yoğunlukta memleketi Erzurum'a gelmenin mutluluğunu yaşadığını bildirdi. Bakan Güllüce kentsel dönüşümün önemine değinerek "Kentsel dönüşüm iki kelime ama yapmaya kalktığınız zaman inanılmaz zorlukları olan bir iş. Bunun mimari, mühendislik, proje zorluğu var ama bunlar kolay aşılabilen şey. En fazla beşeri problemlerle ilgili bir zorluğu var. Razı olmamak, hakkından fazlasını istemek, 'Şurası değil böyle olsun' demek, siyasetçilerin işin yürürmemesi için manipülasyon yapmaları ve engel olmaları, insanları yanlış yöne yönenlendirmeleri var. Kentsel dönüşümü şu anda 161 yerde yapıyoruz. Her yerde de çeşitli zorluklarla karşılıyoruz. Ama bunu mutlaka yapmamız lazım. Çok özel bir pozitif ayrımcılığı vardır buranın. Tabi buralı olunca da o kadar olacak. Daha az yoğunluk daha yüksek maliyetli binalar seçilmiştir. Yani hektar başındaki yoğunluk burada çok azdır. Bu yüzden ekonomik bakımdan bakanlığı zora sokacak bir projedir. Ama hemşehrilerim için helal solun, var olsun, sağ olsun diyorum" diye konuştu.
Öte yandan kentsel dönüşüm temel atma programına 100 metre kadar öteden izleyen bir grup kadın, meraklı gözlerle töreni izledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.