Cezaevinde mekik çeken tutuklu eski başsavcı fıtık oldu

İÇİNDE silah olduğu iddia edilen MİT'e ait TIR'larla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında geçen 6 Mayıs'ta Antalya'daki evinde gözaltına alınıp tutuklanan Adana eski Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, cezaevinde fıtık...

19 Temmuz 2015 Pazar 10:55
Cezaevinde mekik çeken tutuklu eski başsavcı fıtık oldu






İÇİNDE silah olduğu iddia edilen MİT'e ait TIR'larla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında geçen 6 Mayıs'ta Antalya'daki evinde gözaltına alınıp tutuklanan Adana eski Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, cezaevinde fıtık oldu.
Cezaevinde mekik çekerken bel fıtığı olan ve Adana Numune Hastanesi'ne götürülen Bağrıyanık, burada ameliyat edildi. Antalya'daki eşi Süreyya Bağrıyanık da Adana'ya giderek ameliyat olan eşine refakat etti. 4 gün hastanede kaldıktan sonra tekrar Kürkçüler Cezaevi'ne gönderilen Süleyman Bağrıyanık'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
BAYRAMDA AÇIK GÖRÜŞE İZİN VERİLMEDİ
Süleyman Bağrıyanık ile aynı soruşturmada tutuklanan diğer tutuklulara bayramda açık görüş izni verilmediği iddia edildi. Süreyya Bağrıyanık, eşi ile 20 yıllık evlilikleri süresi içinde ilk kez ayrı kaldıklarını söyledi. Bayramlarda tutuklu ve hükümlülere açık görüş izni verilirken eşine bu hakkın tanınmayacağını öğrendiğini ifade eden Süreyya Bağrıyanık, "Bize açık görüş iznini bayram sonunda 21 Temmuz'da vereceklermiş. O gün eşimin doğum günü" dedi. Süleyman Bğrıyanık'ın avukatlarından Aziz Erbek de şunları söyledi:
"Müvekkilim ile bu soruşturmayla ilgili diğer tutuklulara yapılan uygulama, tam bir hukuk garabetidir. Hak ihlalidir. Herhangi bir tutukluya sağlanan açık görüş hakkı müvekkilimle diğer tutuklu savcılara verilmiyor. Bunun nedeni acı vermek, onları yıpratmak. Bu siyasi nedenlerle yapılan zulümdür. Müvekkilimle diğer tutuklular baştan mahkum edilmek isteniyor. Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde haklarını arayacağız."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.