Cıbıltepe, yeni kayak sezonunda iddialı

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi yenilenen telesiyejleriyle kış sezonuna iddialı hazırlanıyor.

13 Ekim 2017 Cuma 16:21
Cıbıltepe, yeni kayak sezonunda iddialı






KARS - (AA) - Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi yenilenen telesiyejleriyle kış sezonuna iddialı hazırlanıyor.

Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin Karanlık Dere bölgesinde uzunlukları yaklaşık 2 bin 500 metreyi bulan 6 ve 7 numaraları pistlerde, bir süre önce Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) heyetince incelemeler yapıldı. Heyetin, incelemeler sonrası pistlerde uluslararası yarışmaların yapılabileceğini onaylanmasıyla kayak merkezinde yeni sezon hazırlıkları hızlandırıldı.

Yeni sezonda bu merkezde, uzunlukları 30 kilometre olan 8 slalom ve 1 snowboard pistinin yanı sıra yenilenen ve saatte bin 200 kişi taşıma kapasitesine sahip 4 bilgisayar donanımlı telesiyej tesisleriyle hizmet verilecek.

Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin işletilmesinden sorumlu olan Sarıkamış Dağ AŞ. Müdürü Ebubekir Urhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2017-2018 kış sezonuna hazırlık amacıyla geniş kapsamlı olarak mekanik tesislerde bakım ve onarım çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

Telesiyejlerde makara, kayış ve mekanik parça değişiminin büyük bölümünün tamamlandığını belirten Urhan, "Şu anda 1. etap telesiyejin 25 yıl önce kurulduğunda üzerinde olan taşıyıcı halatı değiştiriyoruz. Bu çok önemli bir çalışmadır. İtalya'dan gelen ekiple yeni halatımızı çekiyoruz. Kayak merkezimiz son 20 yılda en kapsamlı parça değişimi yapılarak yenilendi." dedi.

Kış turizm koridoru turizm patlaması yapacak

Sarıkamış Turizm Derneği Başkanı Mir Hasan Taş da Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin hem bölge hem de ülke açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Sarıkamış'ın köklü bir kış sporları geçmişi olduğuna dikkati çeken Taş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son yıllardaki turizm yatırımlarını özellikle kış turizminin gelişmesi bakımından son derece önemli buluyoruz. Erzurum, Erzincan, Kars, Sarıkamış Kış Koridoru Projesi'nin hayata geçmesiyle buralarda turizm patlaması olacak. Kayak merkezinin gerek pistler bölgesindeki çalışmalar, gerekse mekanik tesislerin yenilenmesiyle yerli ve yabancı turistlere en iyi hizmeti vermesi hepimizi gururlandırır. Ayrıca 2 pisttin uluslararası yarışlar için onay alması da sevindirici gelişme oldu."

Kayak merkezinde hizmet veren bir otelin işletmecisi Kürşad Gemalmaz ise merkezdeki mekanik tesislerin önemine işaret ederek, "Şu an tesislerin durumu iyi, pistlerin temizliği yapıldı, mekanik tesisler yenilendi." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.