Çiygöz ve Ümerov Ukrayna'ya döndü

Rus mahkemesi tarafından Kırım'da hapis cezasına çarptırılan ve serbest bırakıldıktan sonra Türkiye'ye gönderilen Kırım Tatar Milli Meclisi başkan yardımcıları Çiygöz ve Ümerov Kiev'e geldi.

27 Ekim 2017 Cuma 20:00
Çiygöz ve Ümerov Ukrayna'ya döndü






KİEV (AA) - Rus mahkemesi tarafından Kırım'da hapis cezasına çarptırılan ve serbest bırakıldıktan sonra Türkiye'ye gönderilen Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) başkan yardımcıları Ahtem Çiygöz ve İlmi Ümerov Ukrayna’nın başkenti Kiev’e geldi.

Ahtem Çiygöz ve İlmi Ümerov Türkiye'ye gönderildiÇiygöz ve Ümerov'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Tarifeli uçakla İstanbul’dan Kiev’deki Borispol havaalanına gelen Çiygöz ve Ümerov'u, Kırım Tatar halkının lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, KTMM Başkanı, Ukrayna milletvekili Refat Çubarov, Ukrayna Enformasyon Politikası Bakan Yardımcısı Emine Cabbarova, Ahtem Çiygöz’ün eşi Elmira Çiygöz, İlmi Ümerov’un kızı Ayşe Çiygöz ve Kırım Tatarlarından oluşan bir grup karşıladı.

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, karşılamanın ardından düzenlenen basın toplantısında, önlerinde büyük bir ödev bulunduğunu, mücadelelerine durmadan devam edeceklerini söyledi.

Kırımoğlu, Rus hapishanelerinde bulunan diğer Ukraynalı siyasi tutukluların serbest bırakılması için de gayret göstermeyi sürdüreceklerini belirtti.

KTMM Başkanı Çubarov da Çiygöz ve Ümerov’un serbest kalmasının ardından Kırım Tatarlarına olan desteğin daha da büyüyeceğini söyledi. Çubarov, "Kırım’da Rus işgal yönetimi tarafından takip edilen diğer insanlar yalnız kalmayacaklar. Ukrayna devleti, hatta Meclis onlar için mücadele edecek." dedi.

Ahtem Çiygöz de Kırım Tatar halkı tutsak iken kendisinin serbest bırakılmasına özgürlük diyemeyeceğini ifade etti. Çiygöz, vatan, millet, toprak için verilen mücadeleyle sağlanacak özgürlüğün önemine işaret ederek, "Kurtuluşumuz semboliktir. Kırım Tatar halkı arkasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dahil bir koruyucusu olduğunu hissetti." diye konuştu.

İlmi Ümerov ise "Kırım’ın işgalden kurtarılması ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün sağlanması gerçekleşecek. Bu bizim elbette görevimizdir." dedi.

Muhabir: Ali Cura

Anahtar Kelimeler:
Dünya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.