Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı iddiasına ilişkin, "Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir. Eğer böyle bir adım atılırsa bu diplomatik ilişkilerimizi İsrail ile koparmaya kadar gidebilir." dedi.

05 Aralık 2017 Salı 14:26
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir






Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir

TBMM (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Nasıl 17/25 Aralık'ta yolsuzluk görüntüsü altında ülkemizdeki anayasal düzeni emniyet, yargı darbesiyle yıkma çabası varsa, Amerika'daki davada da aynı amacı uluslararası alanda gerçekleştirme niyeti vardır. Davanın iddianamesindeki komplo iddiası doğrudur. Ama bu komplo Amerika'ya değil, Türkiye'ye karşı kurulmuş bir komplodur." ifadelerini kullandı.

"Biz terör örgütünün Suriye'deki uzantılarını bugün olmazsa yarın ama çok yakında mutlaka, tamamen imha edeceğiz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan," Bugüne kadar dost kabul ettiğimiz güçlerin personeline zarar vermeme hassasiyetiyle çok dikkatli hareket ettik. Bunun devamı ancak bizim hassasiyetlerimize de riayet edilmesiyle mümkündür. Yaptırımları ihlal etme iddiasıyla bizi Amerika'da çarmıha germeye çalışanların burnumuzun dibinde terör devleti kurma girişimini herhalde eli kolu bağlı seyredecek değiliz." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun iddiaları

Kılıçdaroğlu'nun iddiaları ile ilgili olarak Erdoğan, "Şayet iddiasını ispat edebilmiş olsaydı, ben Cumhurbaşkanlığı makamından ayrılacak, siyaseti de bırakacaktım. Ortada bu zatın iddia ettiği gibi bir para gönderme işi olmadığına göre aynı onurlu, haysiyetli, ilkeli tavrı kendisinden bekliyorum." dedi.

Erdoğan, "ABD'deki dava hukukla, adaletle, ticaretle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir 'canbaza bak canbaza' oyunudur." ifadelerini kullandı.

ABD'nin İran'a yaptırımlarını en başta kendi şirketleri olmak üzere, Batının değişik ülkelerinin deldiğini kaydeden Erdoğan, "Bundan ya haberleri yok ya da burada da aynı şekilde provokasyon devam ediyor." şeklinde konuştu.

"Milletimiz, bu şantaj sirkini de tertipçilerinin başına geçirecektir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün bize yapılan şantaja boyun eğip, ülkemizin anahtarlarını bunların taşeronu olan FETÖ ve CHP'ye mi teslim edelim? Yoksa her zaman olduğu gibi mücadele yolunu mu seçelim? Milletimiz bugüne kadarki her meselede olduğu gibi bu şantaj karşısında da mücadele yolunu işaret edecektir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "15 yıldır ülkemizin maruz kaldığı saldırılara eyvallah etmeyen milletimiz, inşallah bu şantaj sirkini de tertipçilerinin başına geçirecektir." dedi.

"İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'ni toplayacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı iddiası ile ilgili olarak, şunları kaydetti:

"Kudüs Sayın Trump Müslümanların kırmızı çizgisidir. Filistin halkının yaraları kanamaya devam ederken, her gün hak ihlalleri, zulümler, baskılar sürerken, İsrail'e destek mahiyetinde böyle bir kararın alınması sadece uluslararası hukukun ihlali değil, aynı zamanda insanlık vicdanına da vurulmuş ağır bir darbedir. Amerika bütün işleri bitirdi de bu mu kaldı? DEAŞ'la da işi bitirdi, bu mu kaldı? Şu anda Netenyahu kendi içinde iç hesaplaşmalarını bitiremiyor. Biz, kesinlikle, son ana kadar buradaki mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Kaldı ki bu, bizim diplomatik ilişkilerimizi İsrail ile koparmaya kadar gidebilir."

İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak, bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağını ifade eden Erdoğan, "Eğer böyle bir adım atılacak olursa; hemen, beş on gün içerisinde İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'ni İstanbul'da toplayacağız." dedi.

"Amerika’nın bize karşı bir planı olduğu artık iyice anlaşılıyor"

"Amerika’nın bize karşı bir planı olduğu artık iyice anlaşılıyor." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buna nereden geliyorsunuz? Nereden gelmeyeyim? Kuzey Suriye, en doğusundan al batıya doğru orada bir terör koridoru oluşturulduğunu görüyoruz." şeklinde konuştu.

Taşeron işçilerle ilgili düzenleme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, taşeron işçilerle ilgili düzenlemeyle ilgili olarak da şöyle konuştu:

"Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz, çalıştıkları yerlerdeki, belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler. 23 bin mevsimlik işçinin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay 29 güne kadar çıkartılabilecek. Kamuda 4-C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4-B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyunda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz."

Muhabir: Meltem Öztürk, Yıldız Aktaş, Hatice Özdemir Tosun, Kadir Karakuş

Son Güncelleme: 05.12.2017 11:43
Anahtar Kelimeler:
Politika
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.