Cumhurbaşkanığı Senfoni Orkestrası, Sakarya Üniversitesi'nde Konser Verdi

CUMHURBAŞKANLIĞI Senfoni Orkestrası, 'Kampüste Senfonik Akşamlar' turnesi kapsamında ilk konserini Sakarya Üniversitesi'nde verdi. Yaklaşık 1.5 saat süren konsere üniversite öğrencileri büyük ilgi gösterdi. Doğuş Grubu'nun ana sponsorluğunda...

25 Kasım 2014 Salı 12:33
Cumhurbaşkanığı Senfoni Orkestrası, Sakarya Üniversitesi'nde Konser Verdi






CUMHURBAŞKANLIĞI Senfoni Orkestrası, 'Kampüste Senfonik Akşamlar' turnesi kapsamında ilk konserini Sakarya Üniversitesi'nde verdi. Yaklaşık 1.5 saat süren konsere üniversite öğrencileri büyük ilgi gösterdi.
Doğuş Grubu'nun ana sponsorluğunda bu yıl 5'ncisi düzenlenen turnenin ilk konseri Sakarya Üniversitesi'nin Esentepe Yerleşkesi'nde bulunan konfrans salonunda verildi. Konserin orkestra şefliğini Rengim Gökmen yaparken, tenor olarak Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar yer aldı. Orkestra Şefi Rengim Gökmen, konser öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada 'Kampüste Senfonik Akşamlar' turnesinin Türkiye genelinde büyük ilgi gördüğünü söyledi. Gökmen şöyle devam etti:
"Kampüste Senfonik Akşamlar Projesi bugüne kadar çok büyük ilgi gördü. Tüm Türkiye gençliği tarafından. Üniversite gençlerimiz klasik müzikle ülkemizin en eski, hatta dünyanın en eski orkestralarından sayılabilecek Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile yanlız Ankara'da buluşma imkanı dışında kendi şehirlerinde, salonlarında buluşma sağlıyor bu proje. Bugüne kadar 20 binin üzerinde gencimize Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası çok ünlü solistlerimizle konserler verdik. Bu seferde ilk adımda Sakarya'dan başlıyoruz."
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 2009 yılında başlayan 'Kampüste Senfonik Akşamlar' turnesi ile 5 yılda 19 şehir gezerek 20 bini aşkın insana klasik müzik dinletti.

FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.