DANIŞTAY'DAN YIRCALI KÖYLÜLERE MUTLU HABER (2)

YIRCALILAR KARARI KÖY MEYDANINDA KUTLADI Manisa'nın Soma İlçesi'ne bağlı Yırca Mahallesi'nde, 6 bin 666 zeytin ağacının söküldüğü alanda termik santral yapılması için bakanlar kurulunun aldığı acele kamulaştırma kararı hakkında...

26 Aralık 2014 Cuma 02:05
DANIŞTAY'DAN YIRCALI KÖYLÜLERE MUTLU HABER (2)






YIRCALILAR KARARI KÖY MEYDANINDA KUTLADI
Manisa'nın Soma İlçesi'ne bağlı Yırca Mahallesi'nde, 6 bin 666 zeytin ağacının söküldüğü alanda termik santral yapılması için bakanlar kurulunun aldığı acele kamulaştırma kararı hakkında yürütmeyi durdurma kararı veren Danıştay bakanlar kurulunun kararını esastan iptal etmesinin ardından Yırcalı köylüler kutlama yaptı. Kararı Yırca Köyü Muhtarı Mustafa Akın, camiden anons ederek köylülere duyurdu. Haberi duyan Yırcalılar köy meydanında ateş yakarak iptal kararını kutlayıp, sokaklarda araçları ile konvoy halinde sevinç gösterisi yaptı.
SORUMLULAR CEZA ALMALI
Danıştay kararı sonrası açıklama yapan Avukat Deniz Bayram, "Bu karar Yırcalıların ve Greenpeace'nin yapmış olduğu haklı mücadeleyi bir kez daha ortaya koymuş oldu. Termik Santral projesi çevreye ve insan sağlığına vermiş olduğu zarar ile Yırcalıların zeytincilik yapmak istemesi nedeniyle atık proje tamamen iptal edilmiştir. Bugün 6 bin ağacın kesilmesinden sorumlu olan hem şirket yetkilileri hem de bu kesime engel olmayan gerekli tedbirleri almayan gerekli idari birimler hakkında gerekli soruşturmalar yapılmalı ve cezalar verilmelidir" dedi.

KÖYÜMÜZ İÇİN HAYIRLI UĞURLU OLSUN
Sürecin başından bu yana  haklı olduklarını söyleyen Yırca Mahallesi Muhtarı Mustafa Akın, "Aldığımız iptal kararı haberi ile köy meydanında toplandık ve sevincimizi paylaşıyoruz halk olarak. Danıştay'a teşekkür ederiz. Hala vicdanının sesini dinleyen hakimlerin olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Haklı olduğumuzu onlarda ortaya koydular. Köyümüz için hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.