Darbe girişiminde gazi olan Kaşıtoğlu: Bana ateş eden askerlerin yüzündeki nefreti unutmayacağım

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, göğsünden ve çenesinden yaralanarak gazi olan Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Kaşıtoğlu, o gece yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

12 Temmuz 2017 Çarşamba 13:08
Darbe girişiminde gazi olan Kaşıtoğlu: Bana ateş eden askerlerin yüzündeki nefreti unutmayacağım






İSTANBUL (AA) - MUHAMMED GENCEBAY GÜR - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında göğsünden ve çenesinden yaralanarak gazi olan Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, o gece yaşadıklarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminin ilk duyulduğu dakikalarda Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in makamında bir grup partiliyle sohbet ettiklerini ve televizyonlarda verilen haberlerin ardından AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığına geçerek kısa mesaj yoluyla vatandaşlara toplanmaları yönünde çağrıda bulunduklarını söyledi.

AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığından partililere atılan mesaj sonrası toplanmaların başladığını dile getiren Kaşıtoğlu, AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığının önünde toplanan grupla birlikte köprüye yürüdükleri sırada ara sokaklardan küçük grupların da kendilerine katıldığını ifade ederek, şunları anlattı:

"Kalabalık hızlıca yürürken, biz birkaç arkadaş koşmaya başladık ve çok kısa bir süre içerisinde ana gruptan koparak FSM köprüsünde askerler tarafından işgal edilen noktaya ulaştık. Orada zaten durumun vahametini de net olarak anlama fırsatı bulduk. Tabii ki orada ki heyecanla ve başka manevi duyguların da bize kattığı cesaretle askerlerin üzerine yürüdük."

"Bazı arkadaşları motosikletlerle hastaneye gönderdik"

Kaşıtoğlu, bazı rütbelilerin gelen müdahaleler sonrasında ateş açmaya devam ettiğini ama erlerin vatandaşlara herhangi bir şiddet uygulamadığını söyledi.

O gece ağır yaralananlar da olduğunu, trafikten dolayı onlara da herhangi bir yardım da çağıramadıklarını aktaran Kaşıtoğlu, şöyle devam etti:

"Herhangi bir ambulansın ya da aracın oraya girmesi mümkün değildi. Bazı arkadaşları oraya giren motosikletlerle hastanelere sevk etmeye çalıştık. Onlar da mümkün olmadı. Uzun süre kan kaybeden ağır yaralı arkadaşlarımız oldu. Sonrasın da dört tanktan üçünü ele geçirme imkanı bulduk ama tanklardan bir tanesini ele geçiremedik, kapağını açmak mümkün olmadı. O tankı kullanan kişi de vatandaşların üzerine sürmeye devam etti. Üzerindeki oynar başlıklı topu da 360 derece döndürerek üzerine tırmananları savurmaya çalıştı. Birçok insan tankın üzerinden korkuyla atladı hatta bir vatandaşımızı ezerek feci şekilde yaraladı ve sonrasında o bariyerleri de aşarak bölgeden uzaklaştı."

"Bize ateş edenlerin yüzündeki nefreti unutmayacağım"

Kaşıtoğlu, teşhis için emniyete davet edildiği zaman halkın üzerine ateş eden askeri hemen tanıdığını vurgulayarak, "Bana ateş eden askerin yüzündeki nefreti ve o yüzü hiçbir zaman unutmayacağım. Geçtiğimiz günler de teşhis için bizi davet ettiklerinde de o yüzü hiçbir zaman unutmayacağımı emniyet mensuplarına beyan ettim." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.