Darıca'da yazlıkçılardan, yol ve kanalizasyon çalışmasına tepki

Erol POLAT/ DARICA(Kocaeli),()- KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'ndeki Bayramoğlu Mevkii'nde, yaklaşık 10 bin kişinin oturduğu 'Ada' olarak da bilinen yazlık evlerin bulunduğu konut alanında, herkesin evlerinde olduğu sırada kanalizasyon...

17 Ağustos 2015 Pazartesi 11:44
Darıca'da yazlıkçılardan, yol ve kanalizasyon çalışmasına tepki






Erol POLAT/ DARICA(Kocaeli),()- KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'ndeki Bayramoğlu Mevkii'nde, yaklaşık 10 bin kişinin oturduğu 'Ada' olarak da bilinen yazlık evlerin bulunduğu konut alanında, herkesin evlerinde olduğu sırada kanalizasyon kazısı başlatılması tepkilere yol açtı. Aralarında CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan'ın da bulunduğu birçok kişi kapı önleri de kazılması nedeniyle evlerine girmekte güçlük çekiyor. 
Genellikle yazlıkçıların kaldığı ve 2 bin 500 haneden oluşan Darıca Bayramoğlu Ada Mevkii'nde hemen hemen her sokakta başlayan yol ve kanalizasyon kazı çalışmaları nedeniyle burada kalan yazlıkçılar zor durumda kaldı. Bölgede evi bulunanlardan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan da böylesine hareketli dönemde, herkesin  evlerinde olduğu dönemde bu çalışmanın başlatılmasına tepki gösterirken Darıca Belediyesi'ni suçladı. Tarhan, şöyle devam etti:
"Yazın yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı Bayramoğlu Ada’da, AK Partili Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, kendilerine buradan oy çıkmadığı için insanlara zulüm ediyor. Adeta köstebek yuvasına dönen ada içerisindeki cadde ve sokaklar yıllardır onarılmazken, özellikle yaz sezonunun başlamasıyla birlikte başlayan çalışmalar, özel plaja sahip olan ada halkını çileden çıkarmıştır."

Konut alanında oturanların büyük bölümünün il dışından gelerek yaz aylarını burada geçirdiğini ve diğer yaşayanların çoğunun da sosyal demokrat olduğunu ifade eden CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, "Yıllardır burada çalışma yapılmadı, bunun sonbahar ve kışı da var. Onca zamandır durdular da neden yaz sezonunun ortasında iş makinelerini buraya sokarak her tarafı mayın tarlasına çevirdiler? Her tarafımız toz toprak içinde. Çoğumuzun aracı kazı çalışmaları nedeniyle içeride kaldı, bir çoğumuz ise bu nedenle evlerimize de gidemiyoruz"  dedi

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.