DEAŞ'ın Havice'de yol açtığı büyük yıkım

Irak'ta terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan Kerkük'e bağlı Havice ilçesi sakinleri, normal hayatlarına dönebilmek için hükümetten destek bekliyor.

10 Ekim 2017 Salı 18:48
DEAŞ'ın Havice'de yol açtığı büyük yıkım






KERKÜK (AA) - Irak'ta terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan Kerkük'e bağlı Havice ilçesi sakinleri, normal hayatlarına dönebilmek için bölgenin yeniden imarı ve güvenliğin tam olarak sağlanması konusunda hükümetten destek bekliyor.

AA muhabirine konuşan Muhammed Selman adlı Haviceli vatandaş, operasyondan dolayı ilçe merkezindeki evini terk edip bir köye sığındığını belirterek, "DEAŞ döneminde üç yıl boyunca yiyecek ve içecek bulamadık. DEAŞ'ın yasaklarından dolayı yıllarca telefon, televizyon, radyo ve internetten mahrum kaldık." dedi.

Kendilerini DEAŞ'tan kurtaran tüm güvenlik güçlerine teşekkür eden Selman, civar köyler ile kamplara sığınan yüz binlerce kişinin evlerine dönmek isteğini dile getirdi.

"İlçede ayakta kalan bina kalmadı"

Selman, "DEAŞ'tan kurtulduk ama ilçede ayakta kalan bina kalmadı. Hükümet, bir an önce bölgenin imarına ve yeniden kalkındırılmasına başlamalı. Operasyon sırasında evlerini terk eden ailelerin evlerine ve köylerine dönmeleri sağlanmalı. Bu insanlar kasaba ve köylerin güvenliğini sağlama konusunda güvenlik güçlerine destek verecekler." diye konuştu.

Yeni eğitim öğretim yılının başında bölgedeki çocukların durumuna da dikkati çeken Selman, "DEAŞ'ın yasakları yüzünden okul hayatından yıllarca mahrum kalan öğrencilerimiz de eğitimlerine dönmeli." dedi.

"DEAŞ mezarlıklarımızı bile yerle bir etti"

Havice'nin Askeri semtinden Yasir Cuburi de terör örgütünün ilçeye verdiği zararı anlatırken, "DEAŞ bırakın evlerimizi ve binalarımızı, mezarlıklarımızı bile yerle bir etti. Bölge halkı tarih boyunca böyle zulüm görmedi." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ali Mukarrem Garip

Anahtar Kelimeler:
DünyaDEAŞKerkükHavice
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.